Cargolux på plass på Gardermoen.

Ny kjempe på OSL

GARDERMOEN: Tirsdag denne uken landet kjempeflyet Boening 747-8 fra Cargolux på Oslo Lufthavn/Gardermoen (OSL). Cargolux skal nå fly fra Oslo fast med sitt gigantiske fraktfly.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flyet er arvtageren til den klassiske jumbojeten. Det har lastekapasitet på formidable 130 tonn.

Oslo blir fra nå av Cargolux' hoveddestinasjon i Skandinavia. Halvparten av all flyfrakt ut fra Skandinavia går fra Norge. Sjømatnæringen er den viktigste bidragsyteren til dette. Særlig er det til markedene i USA og Asia etterspørselen er størst.

 Fra USA

Cargolux-maskinen vil komme fra JFK-flyplassen i New York til Oslo. Etter et to timers stopp i Oslo vil den fortsette tilbake til Luxembourg. Tirsdag ettermiddag var det stor festivitas på OSL da gigantflyet landet for første gang på den nye ruten.

For flyplasseier Avinor er også etableringen viktig. Etableringen av denne ruten vil være med å befeste Oslo Lufthavns posisjon som en av de viktigste og største destinasjonen i Norden. Flere skandinaviske flyplasser ville ha denne ruten.

 Stort fraktselskap

Selv om Luxembourg ikke er noe stort land har de et flyselskap som er stort. Cargolux har 26 jumbojet fraktmaskiner. 14 av disse er siste generasjon Boeing 747-8F.

Deres nettverk dekker 90 egne destinasjoner i 50 land. Med samarbeidspartnere dekker de 250 destinasjoner verden rundt.

Powered by Labrador CMS