Nytt helautomatisk klima-vennlig lager.

Dascher åpner helautomatisert lager

Det nye klima-vennlige anlegget i Memmingen, Sør-Tyskland, har en kapasitet på 52.000 pallplasser og har gradvis blitt tatt i bruk i løpet av de siste månedene.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Byggingen av dette moderne logistikkanlegget startet om våren i 2021. Anlegget er sammensatt av en bygning som dekker et areal på 2700 m², samt et tilstøtende høylager med et logistikkareal på 7500 m². Med en imponerende høyde på 32 meter, utnytter anlegget plassen på en effektiv måte, samtidig som det har evnen til å lagre hele 52 000 paller med tørrvarer og matemballasje. Videre inkluderer anlegget en mesanin på 2300 m², som gir gulvplass for manuell plukking og etterbehandling av varer.

Dachsers logistikksenter Allgäu er selskapets største anlegg. Med det nye anlegget i full drift har det familieeide selskapet nå mer enn 200000 pallplasser i Memmingen.

- Det nye lageret er utviklet for å kunne oppfylle den økende kundeetterspørselen i regionen. Automatisering og bærekraft var hovedfokuset for prosjektet. sier Thomas Henkel, daglig leder for Dachsers logistikksenter Allgäu i Memmingen, i en pressemelding.

For eksempel lagres og hentes paller helt automatisk. Opptil 400 paller i timen, eller 5000 per dag, med innkommende og utgående varer kan håndteres via 22 laste- og losseporter. Dette er mulig takket være funksjoner som automatiske lossesystemer, en automatisk palleteringsstasjon og åtte skinnestyrte hylleoperatører i høylageret.

- For Dachser er høylageret i Memmingen en av et av de viktigste eiendomsprosjektene de siste årene. Det kombinerer moderne automasjonsteknologi og de nyeste konseptene for bærekraft basert på den samlede ekspertisen i nettverket og blant de ansatte, sier Burkhard Eling, CEO i Dachser.

Hoveddelen av energibehovet for drift av høylageret dekkes av et solcelleanlegg som er installert på taket. Dette imponerende solcelleanlegget har en produksjonskapasitet på omtrent én megawatt. Når det er behov for ekstra elektrisitet, sikrer Dachser seg 100 prosent fornybar energi fra vannkraft og vindkraft kjøpt fra strømnettet. I tillegg blir lageret forsynt med varme fra et energieffektivt fjernvarmeanlegg som utnytter ressurser fra et regionalt varmekraftverk. Denne kombinasjonen av solenergi, fornybar elektrisitet og effektiv varmeutnyttelse bidrar til at lageret opererer med en bærekraftig og miljøvennlig tilnærming.

Powered by Labrador CMS