OPPGRADERT BESTYKNING: Med et helt arsenal av ulike sugekopper, kan ItemPiQ plukke det meste, selv tøyposer med høy luftgjennomstrømning som på bildet.

Smartere løsninger hos Swisslog

STUTTGART: – Mye av slaget nå står på å løse plukkingen mest effektivt.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

STORFINT BESØK: Lars Eilertsen i Swisslog hadde besøk av en delegasjon fra Brings Shelfless-konsept i Stuttgart. Fra venstre: Eilertsen, Øystein Udnes ogStig Belgum (Shelfless Norge) og Anton Wixe og Jonas Ahlgren (Shelfless Sverige)..

Det sier Lars Eilertsen Senior Business Development Manager i Swisslog, mens han viser oss rundt på selskapets stand i Stuttgart. En AutoStore er selvsagt sentral på standen, men det er detaljene rundt som skiller klinten fra hveten.

Swisslog har naturligvis en plukkrobot, ItemPiQ, som henter varer fra kassene. På dette området har utviklingen gått fort i det siste, ifølge Eilertsen.

– Det er viktig å få disse løsningene så gode som mulig. Både ItemPiQ og konkurrentene har vært på markedet i mange år, men har ikke vært gode nok for alle. Men nå kommer vi med mer fleksibilitet, sier Lars Eilertsen.

Bedre plukker

Bak ham plukker ItemPiQ-en en tøypose, uten plastemballasje rundt, med en sugekopp. Noe som ikke var mulig tidligere. Samtidig har roboten et helt arsenal av ulike sugekopper, med forskjellige egenskaper tilpasset som passer til nesten alle produkter.

TETRIS-GUD: Lars Eilertsen viser en «perfekt» pall, satt sammen av Swisslogs ACPaQ

Roboten bytter sugekopp automatisk ved behov, og kan dermed plukke langt flere varer enn tidligere.

– Roboten plukker mye bedre enn før fordi den kan bytte munnstykket. Den setter også ned smartere enn før. Den «ser» mottakerkassen og vurderer hvor og hvordan gjenstanden skal legges ned, sier Lars Eilertsen.

ItemPiQ har lenge vært tilgjengelig, men foreløpig har det ikke tatt av.

– Med den fleksibiliteten begynner det å bli interessant for flere, nå som kostnadene også går ned, sier Eilertsen, og legger til:

FØRST UTE: Pallebyggeren ACPaQ står hos den tyske apotekkjeden dm, som er Swisslogs pilotkunde.

– ItemPiQ står ute på en del lagre i Europa, og vi vil gjerne ha en pilot i Norden snart også, sier Eilertsen.

Bygger strøkne paller

Et annet konsept Swisslog viser frem er ACPaQ, en helautomatisk robot som bygger paller med ulike produkter på en smart måte.

– Den bygger paller av forskjellig type gods, og gjør pallene svært håndterbare og stødige. Det fungerer meget godt for varepåfylling i butikker. Der har jo dagligvare vært tidlig ute, men det er ikke noe i veien for at andre kan gjøre det samme. Nå kan vi ta tak i flere pakker samtidig og bygge en pall som er riktig for hver enkelt butikk, sier Eilertsen.

Powered by Labrador CMS