Bygget blir på totalt 36.500 kvadratmeter med lager og kontorer.

Spaden i jorda for første bygg i Oslo Logistikkpark Gardermoen

Første bygg på Fabritius' gigantområde ved Gardermoen skal være klart neste år.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er på dette området mellom E6 og Oslo Lufthavn lageret til Sport Holding skal bygges. Bygget rett bortenfor tomten, er Coops sentrallager CLog.

A Bygg Entreprenør ble tildelt kontrakten om byggingen av det nye logistikksenteret til Sport Holding. Bygget er det første i Oslo Logistikkpark Gardermoen. Sport Holding er eierselskapet til blant annet Sport1, Intersport, Anton Sport, Løplabbet, Sportsnett og Skandinavisk Høyfjellsutstyr.

Oslo Logistikkpark Gardermoen er eiendomsaktøren Fabritius' gigantprosjekt like høst for Oslo Lufthavn. Her har selskapet en samlet tomtemasse på over 1000 mål fordelt på to områder, FFV Eiendom AS (GNP1) og Vilbergmoen (GNP2).

Sport Holding blir det første selskapet som flytter inn på området, når de samlokaliserer sine eksisterende lagre på Kløfta og i Askim her. Bygget får et totalareal på 36.500 m2, og skal overleveres i oktober 2023.

Det er også lagt opp til en opsjon på utvidelse med 16.600 kvm høytlager i forlengelse av planlagt bygg. Et av tiltakene for å effektivisere lagerdriften er planene for et nytt Autostore-anlegg på over 120.000 kasser.

- Samlokaliseringen i nytt moderne hovedlager for de fleste av våre sportskonsepter er et veldig viktig steg for å kunne fortsette en lønnsom vekst i sportsbransjen og kunne tilby kundene våre og butikkene tilgang på gode konkurransedyktige produkter. Vi har hatt et meget godt samarbeid med Fabritius om å utvikle bygget, så det er skreddersydd våre behov og ønsker, har daglig leder i Sport Holding, Ole-Henrik Skirsta tidligere fortalt om anlegget.

Powered by Labrador CMS