Bohus bygger nytt sentrallager på Fetsund, og det skal fylles med innmat og automatiske systemer fra Jungheinrich.

Jungheinrich automatiserer for Bohus

Bohus bygger nytt sentrallager på Fetsund, og det skal fylles av automasjon fra Jungheinrich.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med et nybygg på 30.000 kvadratmeter får Bohus et moderne sentrallager i Heia Næringspark i Fetsund.

Anlegget får en høy grad av automasjon. Foruten en manuell del på 2000 palleplasser, er det tre automatiserte deler for europall (10 000 lokasjoner), kasser (22 000 lokasjoner) og blåbrett (1200 lokasjoner), med stasjoner for inngående og plukk. Alle delsystemene blir koordinert og administrert av Jungheinrich WCS, som igjen er integrert mot SAP.

- Vi selger form, farge og design, og ikke alle våre varer passer i firkantede esker. Vi var derfor spent på hvilke løsninger som fantes på markedet som kunne dekke vårt behov. Jungheinrich har sammen med oss utarbeidet en løsning av allerede gjennomprøvde standardiserte systemer. Løsningen er unik på markedet, og den vil kunne dekke våre logistikkbehov", sier Håkon Bredde-Prytz, daglig leder i Bohus Logistikk AS.

For Jungheinrich Norge sin del er det et spennende prosjekt. Den tyske truckleverandøren har lang erfaring med alle mulige lagersystemer, men i Norge er dette blant de første leveransene av automasjon for Jungheinrich Norge.

- Dette prosjektet representerer en milepæl for Jungheinrich Norge AS

Arild Drageset, adm. direktør Jungheinrich

- Dette prosjektet representerer en milepæl for Jungheinrich Norge AS som viser at vår beslutning om å utvikle oss til å bli en totalleverandør innen intralogistikk var riktig. Vi har gått fra å være truckleverandør via automatisering av trucker, til nå å ta steget fullt ut for helautomatiske kranløsninger. Jungheinrich har i lang tid levert store ASRS-prosjekter i Europa. ASRS-prosjektet som vi nå har utviklet sammen med og for Bohus, blir Jungheinrich sitt første i Skandinavia, sier Arild Drageset, administrerende direktør i Jungheinrich.

Bohus er Norges ledende møbel- og interiørkjede med 2.500 MNOK i årlig omsetning. Kjeden består av 60 varehus over hele Norge.

- Vi har fått lov til å jobbe sammen med Bohus helt fra idefasen av prosjektet i 2018, og har sammen med kunden formet endelig løsning på detaljert nivå. Vi startet med klosser i PowerPoint og endte opp med tegninger på millimeternivå. Veldig gøy å tenke tilbake på, og nå blir det spennende å følge prosjektrealiseringen frem mot endelig oppstart", sier Jens Gjerlaug, manager logistics systems i Jungheinrich.

Powered by Labrador CMS