AutoStore-direktør Karl Johan Lier forteller om en eventyrlig vekst, og forventer mange nye ansettelser fremover. Her sammen med salgsdirektør Helge Olsen under Logimat i fjor.

AutoStore skal doble antall ansatte

AutoStore vokste med 45 prosent i 2019, og ser for seg å doble antall ansatte i løpet av de neste årene.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norske AutoStore har hatt kjempesuksess med sitt robotlagersystem, og har opplevd en eventyrlig vekst de siste årene. 2019 var intet unntak.

– Vi vokste med rundt 45 prosent i fjor, sier Autostore-direktør Karl Johan Lier til E24.

AutoStore har nylig lansert en Micro fulfillment-løsning, med AutoStore-anlegg inne i butikker. Her fra et kjøpesenter i Bangkok.

I det siste årsregnskapet for 2018 hadde Autostore en omsetning på rundt 1,2 milliarder kroner og et årsresultat på rundt 466 millioner kroner.

Lier ser for seg at veksten skal fortsette, og det kommer til å gjenspeile seg i ansettelser. Også nå midt i koronakrisen. Han forteller at de i øyeblikket har ute 15–20 stillinger i Norge og totalt 30–40 i konsernet.

– Vi har vokst til 300 ansatte de siste årene og ønsker å doble tallet til 600 de neste årene. Vi trenger folk primært på forskning og utvikling, innen blant annet programvare, maskinvare og mekanikk, sier Lier.

AutoStore har i dag avdelinger i USA, Frankrike, Tyskland, Storbritannia og Japan og produksjon i Polen. Lier tror at koronakrisen vil øke markedet for AutoStores løsning.

– På kort sikt fører nok korona til at noen utsetter beslutninger, men når ting går tilbake til normalt vil mange vurdere å investere mer i automasjon. Utviklingen som uansett ville skjedd over tid, vil nå skje i et enda høyere tempo. Jeg er overbevist om at våre løsninger blir enda viktigere på sikt, sier han til E24.

Powered by Labrador CMS