ColliCare med tog fra Nanning i Kina til Kaliningrad med videre sjøtransport til Oslo.

ColliCare med eget tog fra Kina

For første gang har ColliCare satt opp et helt eget tog fra Kina med gods til Norge. Det redder julen for enkelte.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Vi har i mange år tilbudt togtransport fra Kina, men dette er første gang vi chartrer et helt eget tog, sier Aurora Ulvevadet, Country Manager Overseas hos ColliCare.

Aurora Ulvevadet forteller om stor interesse for togtransport fra Kina.

Transport fra Kina til Europa har blitt veldig mye dyrere i løpet av pandemien. Prisene på sjøfrakt har mangedoblet seg, og mangel på kapasitet har ført til store utfordringer i forsyningskjedene. ColliCare merket godt at et togtilbud fra Kina var etterlengtet.

- Det gikk veldig fort unna. Toget ble solgt ut på under en time, og på tre dager var containerne stuffet og klare, forteller Ulvevadet.

25 dager

Administrerende direktør for ColliCare i Kina, Eddie Wang, er mannen som gjør togtransport til Norge mulig.

Toget gikk fra Nanning sydvest i Kina 29. september, og godset skal være fremme i Oslo rundt 25 dager senere. Ruten går via Kasakhstan, Russland og Hviterussland og ender i den russiske eksklaven Kaliningrad ved Østersjøen. Derfra går transporten videre med Viasea Shipping til Oslo.

Totalt er det 50 40-fots high cube-containere om bord i toget. De er lastet med tørrvarer, interiørartikler, tekstiler og andre forbruksvarer. For mange av kundene har avgangen reddet julen.

- Transportkrisen som er har gitt et stort press på sesongvarer, og spesielt opp mot jul. Det er mye julevarer som er på vei på toget, sier Ulvevadet.

- Rimelig

Tog er vesentlig rimeligere enn fly, og har en veldig god transitt tid.

Den store etterspørselen og det raske salget, gjør at det naturligvis kommer flere ColliCare-tog, og kanskje er det tid til å redde enda noen flere julevarer.

- Vi er i planleggingen av tog nummer to. Det er nok rett rundt hjørnet, sier Ulvevadet.

Powered by Labrador CMS