Det rehabiliterte bygget i Alf Bjerckes vei 26 vil få solceller på både tak og fasader, og kan dermed levere omlag 280.000 kWh med egenprodusert kraft årlig – noe som blir ekstra viktig for et bygg der store deler av volumet er kjølerom med høyt energibehov.

Elkjøp og Meny deler nytt logistikksenter på Alna

Snaut 30.000 kvadratmeter logistikkeiendom er under rehabilitering på Alna. I 2025 flytter Meny og Elkjøp inn. 

Publisert Sist oppdatert

Det er Aspelin Ramm Eiendom som rehabiliterer H&Ms gamle lager på 27.800 kvadratmeter på Alna, og utvikler det gamle lagerbygget til et topp moderne logistikksenter. Her, i Alf Bjerckes vei 26, skal Elkjøp og Meny flytte inn i 2025.

Bygget har de siste årene vært lager for Hennes & Mauritz, men blir nå totalrehabilitert. Det eksisterende bygget bevarer fasade, bæresystem og det som kan gjenbrukes i tråd med dagens nye standarder. 

Et nytt tilbygg utvider kapasiteten betydelig, og blir et av de aller første byggene som miljøsertifiseres til nivå «Excellent» i den nye og mer krevende BREEAM-NOR klassifiseringen, versjon 6. De omfattende sirkulære grepene i rehabiliteringen av det eksisterende bygget, sikrer dette en sertifisering til nivået «Very Good» i BREEAM In-Use, skriver Aspelin Ramm i en pressemelding.

– God egnet for kundenes behov

Direktør for eiendom og marked i Aspelin Ramm, Mona Aarebrot, er svært fornøyd med signeringen av de to handelsgigantene, etter en målrettet prosess for å finne de rette leietakerne.

Direktør for eiendom og marked i Aspelin Ramm, Mona Aarebrot, er svært fornøyd med signeringen av Meny og Elkjøp. Her på byggeplassen med eiendomssjef Morten Doresius (t.v) og prosjektleder Ulrik Aakervik Andersen (t.h).

– Denne meget sentrale plasseringen er ikke bare tett på Oslo sentrum, den har også enkel adkomst til veinettet og alle de store trafikkårene inn og ut av hovedstaden. Beliggenheten er med andre ord svært godt egnet for behovene Meny og Elkjøp har i årene framover, konstaterer Mona Aarebrot.

Meny satser stort på levering av dagligvarer rett hjem, og store deler av deres areal bygges derfor som kjølelager. Elkjøp skal etablere en sentral lagerfunksjon for sine varehus i Stor-Oslo, og med base på Alna får de en sentral plassering for sin logistikk.

– Beliggenheten i hjertet av Oslo er perfekt for rask utkjøring av dagligvarer og ulike matløsninger til hele Stor-Oslo. Lokalene gir oss god vareflyt, mulighet for et enda større utvalg og en hel etasje viet ferskvarer drevet av våre dyktige matarbeidere, sier MENY-sjef Vegard Kjuus.

Styrker hjemleveringstjenester

Også Elkjøp ser fram til å komme på plass på Alna:

Espen Marthinsen, Supply Chain Director i Elkjøp Nordic.

– Med stadig flere som handler på nett, eller bestiller hjemlevering direkte fra butikk, er beliggenheten ideell for å styrke vårt fokus på hjemleveringstjenester, samtidig som økt lagerkapasitet vil avlaste våre varehus i det sentrale østlandsområdet, sier Espen Marthinsen, Supply Chain Director i Elkjøp Nordic.

Aspelin Ramm Eiendom valgte en litt uvanlig strategi i jakten på de rette leietakerne, da de valgte å kjøre prosessen utenfor det åpne leiemarkedet.

– Det er ikke mange aktører som har behov for så store arealer som vi arbeider med her. Derfor gjorde vi en kartlegging av relevante kandidater og inviterte disse til å se nærmere på prosjektet. I denne prosessen var det Meny og Elkjøp som pekte seg ut som aktuelle, og vi så at vi her kunne få til et svært godt prosjekt for alle involverte, forteller eiendomssjef Morten Doresius i Aspelin Ramm Eiendom.

Plasseringen rett ved Østre Aker vei er både nært tett på Oslo sentrum, og har også enkel adkomst til veinettet og alle de store trafikkårene inn og ut av hovedstaden.
Powered by Labrador CMS