Ny Flesland-sjef

Aslak Sverdrup (40) er ansatt som ny lufthavnsjef ved Bergen lufthavn Flesland.

Publisert Sist oppdatert

Sverdrup kommer fra stilingen som operativ sjef ved lufthavnen, og begynner i ny stilling 1. oktober.

Sverdrup har bakgrunn fra ulike operative lederstillinger ved Forsvarets Spesialkommando og andre avdelinger i Forsvaret. Han var en av grunnleggerne av konsulentselskapet Bestia Risk Consulting (risikostyring og prosjektledelse).

Han har også internasjonal erfaring fra oljebransjen og fra styrearbeid i private selskaper og frivillige organisasjoner. Sverdrup har utdannelse fra Sjøkrigsskolen samt studier i risikostyring fra England og et pågående masterstudie i teknologiledelse fra NHH og NTNU. 
- Det er stimulerende å jobbe med dyktige kolleger og et samfunnsoppdrag som betyr mye for både næringsliv og befolkning i en spennende region. Vi står nå foran noen spennende år med bygging av ny terminal (T3), gjennomføring av en rekke prosjekter for å sikre kapasitet mens trafikken øker - og implementering av en ny strategi i Avinor. Vi kommer til å forsterke vårt gode samarbeid med flyselskapene og andre partnere på lufthavnen for å levere gode opplevelser til alle våre reisende, sier Sverdrup. 

- Vi har fått en lufthavnsjef med rik leder- og organisasjonserfaring både fra offentlig og privat sektor. Dessuten er jeg glad for at vi finner en kvalifisert kandidat blant våre egne medarbeidere, sier direktør for store lufthavner i Avinor, Lasse Bardal.