Askos transportsjef Gjermund Strømnes (t.v.) mottok årets Logistikk- og innovasjonspris av Logistikkforeningens prisjury, Per Møller og Christine Grønberg. Foto: Per Dagfinn Wolden

Pris for snarrådig akuttlogistikk

Asko Øst Vestby er tildelt Logistikk- og innovasjonsprisen 2018 for effektiv og snarrådig akuttlogistikk i forbindelse med storbrannen i fjor.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Askos transportsjef Gjermund Strømnes mottok prisen av Logistikkforeningen Østfold på Logistikkdagen torsdag, hvor over 200 mennesker var til stede på Quality Hotel Sarpsborg.

Brannen hos Asko i Vestby var vanskelig å slukke, og har kostet Asko rundt 200 millioner kroner, rundt 100 millioner kroner å bygge opp igjen fryselageret, i tillegg til tapte varer for store verdier.

Det har også kostet innsats og pågangsmot å bygge opp igjen lager- og logistikkløsninger etter brannen over flere dager, 7.-11. april 2017, og hvor hele Vestby ble evakuert.

Brannen som startet i en truck på Askos lager i Vestby spredte seg til fryselageret til dagligvaregrossisten.

Jobbet på spreng

– Denne logistikkutfordringen har vi ikke maktet uten mye og god akuttlogistikk fra de andre Asko-selskapene. Vi fikk bekreftet at Asko har gode logistikkplaner i bunn for solid avviks- og krisehåndtering, understreket transportsjef Gjermund Strømnes i forbindelse med prisutdelingen.

Han roset også ansattes innsats med å løse kundeleveransene på en effektiv og god måte.

Det måtte jobbes på spreng for å redusere skadene etter en svært komplisert brann hvor rundt 9000 m2 gikk opp i røyk.

– Nå gleder vi oss til å drive normal virksomhet igjen, sa Strømnes.

Logistikk- og innovasjonsprisen som ble delt ut for 9. gang består av 20.000 kroner og et maleri.

Du kan lese mer om konferansen i neste utgave av både Moderne Transport og Transport Inside.

Powered by Labrador CMS