Askos transportsjef Gjermund Strømnes (t.v.) mottok årets Logistikk- og innovasjonspris av Logistikkforeningens prisjury, Per Møller og Christine Grønberg. Foto: Per Dagfinn Wolden
Askos transportsjef Gjermund Strømnes (t.v.) mottok årets Logistikk- og innovasjonspris av Logistikkforeningens prisjury, Per Møller og Christine Grønberg. Foto: Per Dagfinn Wolden

Pris for snarrådig akuttlogistikk

Asko Øst Vestby er tildelt Logistikk- og innovasjonsprisen 2018 for effektiv og snarrådig akuttlogistikk i forbindelse med storbrannen i fjor.

Publisert

Askos transportsjef Gjermund Strømnes mottok prisen av Logistikkforeningen Østfold på Logistikkdagen torsdag, hvor over 200 mennesker var til stede på Quality Hotel Sarpsborg.

Brannen hos Asko i Vestby var vanskelig å slukke, og har kostet Asko rundt 200 millioner kroner, rundt 100 millioner kroner å bygge opp igjen fryselageret, i tillegg til tapte varer for store verdier.

Det har også kostet innsats og pågangsmot å bygge opp igjen lager- og logistikkløsninger etter brannen over flere dager, 7.-11. april 2017, og hvor hele Vestby ble evakuert.

Brannen som startet i en truck på Askos lager i Vestby spredte seg til fryselageret til dagligvaregrossisten.

Jobbet på spreng

– Denne logistikkutfordringen har vi ikke maktet uten mye og god akuttlogistikk fra de andre Asko-selskapene. Vi fikk bekreftet at Asko har gode logistikkplaner i bunn for solid avviks- og krisehåndtering, understreket transportsjef Gjermund Strømnes i forbindelse med prisutdelingen.

Han roset også ansattes innsats med å løse kundeleveransene på en effektiv og god måte.

Det måtte jobbes på spreng for å redusere skadene etter en svært komplisert brann hvor rundt 9000 m2 gikk opp i røyk.

– Nå gleder vi oss til å drive normal virksomhet igjen, sa Strømnes.

Logistikk- og innovasjonsprisen som ble delt ut for 9. gang består av 20.000 kroner og et maleri.

Du kan lese mer om konferansen i neste utgave av både Moderne Transport og Transport Inside.