VIL VOKSE: Bo Mortensen er SSI Schäfers salgsdirektør for Danmark, Norge, Island og Grønland, og har ambisjoner om en tydeligere tilstedeværelse i Norge.

SSI Schäfer på offensiven i Norge

STUTTGART: Med kontrakt på automatisering av Askos nye anlegg i Sande, øker SSI Schäfer bemanningen kraftig i Norge og er klare til å kapre nye store og små automatiseringsprosjekter.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 2021 skal Asko Oslofjords nye lager i Sande tas i bruk. Det vil da være stappfullt av automatiske lagersystemer levert av SSI Schäfer. Dette er den største kontrakten det tyske familieeide selskapet har fått i Norge, og er en døråpner for videre ekspansjon i det norske markedet, forteller salgsdirektør for Danmark, Norge, Island og Grønland, Bo Mortensen til Moderne Transport, mens han viser oss rundt på SSI Schäfer-standen på LogiMAT.

Mangedobler staben

– I dag har vi Urban Jansson ansatt som selger i Norge, og vi har seks servicefolk. Nå kan vi oppbemanne på grunn av Asko-prosjektet. Innen tre år er vi nok 30 ansatte i Norge. Det gir en god base for service, som gjør det mulig for oss å konkurrere på flere prosjekter i Norge, sier Mortensen.

Asko-anlegget i Sande er såpass stort at det vil kreve tilstedeværende servicefolk fra SSI Schäfer til enhver tid. Det skal leveres både multilevel-shuttle-system til høytlageret, anlegg for automatisk depalletering og palletering, monorail samt pallekraner og Flexi Shuttle-system på det høye fryselageret.

– Vi har som mål å gå inn i litt flere og gjerne litt mindre prosjekter i Norge de neste årene. Det kan vi gjøre nå som vi får på plass en solid organisasjon lokalt, sier Mortensen.

Asko Oslofjord AS bygger et helt nytt anlegg i Sande. Det skal fylles med automasjon fra SSI Schäfer.

SSI Schäfers nord- og østeuropeiske hovedkontor ligger i Hadsund i Danmark. Mindre anlegg kan leveres og håndteres fra avdelingen i Danmark, uten at hovedkontoret i Tyskland må involveres.

– Vi har vært kjent som de som tar seg av de store prosjektene, men ingen prosjekter er egentlig for små, smiler Mortensen.

LIS-samarbeid

Siden 1970-tallet har SSI Schäfer hatt Lager og Industrisystemer AS (LIS) som partner, noe som har vært et fruktbart samarbeid.

– LIS er fortsatt en god partner, og vi har hatt et godt og integrert samarbeid hele veien. Vi deler det opp slik at LIS tar seg av de manuelle produktene, mens vi tar oss av de helautomatiske selv, forklarer Mortensen.

FLERE ANSATTE: Med et stort anlegg hos Asko, kan SSI Schäfer ansatte flere servicefolk i Norge, og dermed ha muligheten til å påta seg flere prosjekter.

I 2017 ansatte SSI Schäfer Urban Jansson som egen selger i Norge, nettopp for å åpne opp det norske markedet for selskapets automatiseringsløsninger. I dag er selskaper som Vectura, Asko, Apotek1 og Tine å finne på kundelisten.

Stor bredde

FLAGGSKIP: Flexi Shuttle ble lansert i fjor, og er et svært anvendelig shuttle-system, som kan stable opptil 10 kasser i dybden, og håndtere kasser fra 15 til 80 cm.

På standen på LogiMAT viste SSI Schäfer bredden i sitt sortiment, med alt fra reoler til shuttle-systemer og AGV-er. Stoltheten er nok Flexi Shuttle som ble lansert nettopp i Stuttgart for ett år siden. Dette er en løsning for plassoptimalisert lagring av kartonger, brett, og kasser. Det modulære konseptet kombinerer shuttler, heiser og et hyllesystem og gir god plassutnyttelse.

– Vi legger energi i at systemene skal være fleksible, energivennlige og skalerbare. Vi prøver å treffe en større produktgruppe med større fleksibilitet. Flexi Shuttle kan håndtere kasser fra 20 cm til 85 cm, opp til 50 kg, og kan stable opptil ti enheter i dybden, samt til og med kjøre i frysemiljø, forklarer Bo Mortensen.

Dette skjer i kombinasjon med 3D-Matrix Solution, som er en systemløsning for smart lagring i automatlagre. Dette systemet gjør at forskjellige transportenheter beveger seg uavhengig av hverandre i høyden, bredden og dybden, og systemet kan derfor håndtere ulike lastbærere som esker, brett og kasser. Det gjør det også enklere å legge til rette for automatisk palletering, siden varene kommer ut av anlegget i en smartere rekkefølge.

– Slik at man for eksempel slipper å stable ølflasker over chipsposer på en pall, smiler Mortensen.

Powered by Labrador CMS