Askos logostikkanlegg i Lier skal bli service og logistikksenter for RøhneSelmer.

RøhneSelmer og Selmer Eiendom kjøper Askos anlegg i Lier

Anlegget i Industrigata 1 er på 12.500 m² og skal huse RøhneSelmers fremtidige service og logistikksenter for Ford i Stor-Oslo.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med sterkt økende volumer på Ford og en forventning om videre vekst, skal RøhneSelmer samlokalisere tjenester til eksisterende og nye kunder i det store anlegget.

Det blir klargjøringsfabrikk, et skade-/lakksenter, bruktbil «outlet», dekkhotell, «smart repair» og ruteskift. Her vil man også finne salg og service for Shelby og US-biler og ikke minst et «Heritage»-senter for salg og service/reparasjon av veteranbiler.

- I vår strategi «RøhneSelmer mot 2025» har vi definert ambisiøse mål og offensive planer for utvikling av virksomheten vår med Ford. Vi skal intensivere vårt arbeid med å levere sjokkerende gode kundeopplevelser og vi skal ta vår relative andel av markedspotensialet for Ford i Norge, sier Kjetil Hagestande som er adm. direktør for Røhne Selmer AS.

All Askos virksomhet ved anlegget skal i løpet av kort tid overføres til matvaregrossistens nye automatiserte lager i Hanekleiva i Sande.

Strategisk plassert storsatsing

Plasseringen i Lier er langt fra tilfeldig for RøhneSelmer. Det er kort vei til kaia i Drammen, der bilfrakteskipene legger til, mye relevant fagkompetanse i regionen og gode forbindelser til RøhneSelmers kjerneområder i og rundt Stor-Oslo.

- Vi har et meget godt samarbeid med Ford Motor Norge og har stor tro på dagens Ford-modeller, og ikke minst de spennende nyhetene som kommer i tiden fremover. 2021 var et rekordår for oss, og med flere spennende og relevante modeller som vil gi økt salg også i tiden fremover ser vi behovet for å lage en klargjørings-produksjonslinje der vi kan håndtere disse volumene, sier Hagestande.

Mange nye arbeidsplasser

Storsatsingen skaper også mange nye arbeidsplasser. Hagestande estimerer at det er behov for ca. 120 ansatte ved anlegget.

- Vi skal ansette mange mennesker og vet at det finnes mange dyktige folk i området. Vi har i dag mye flinke folk i våre eksisterende anlegg og ser frem til å bygge videre på dette med vårt nye anlegg i Lier, sier Hagestande.

- Dette er et helt avgjørende grep for å sikre at Ford-kundene i Stor-Oslo får de sjokkerende gode kundeopplevelsene de definitivt fortjener også i fremtiden med videre sterkt økende volumer på så vel Ford personbiler som nyttekjøretøy. Fords kommende helelektriske produktportefølje setter nye krav til effektiv håndtering av servicedriften, der sentralisering av enkelte operasjoner blir essensielt i kombinasjon med fortsatt lokal tilstedeværelse - noe som vi er svært fornøyd med, sier Per Gunnar Berg, adm. direktør i Ford Motor Norge.

Powered by Labrador CMS