Det har i et par år vært stor overproduksjon av lammekjøtt i Norge.

Vil tømme overfylte lammelager

Det produseres for mye lam i Norge og Nortura har 3500 tonn lammekjøtt på lager. Nå skal Norgesgruppen få fart på salget.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ved månedsskiftet lå nesten 3.500 tonn sau og lam på reguleringslager, og en ny prognose fra Nortura viser at det ligger an til en overproduksjon på opptil 1.200 tonn i løpet av året, skriver Nationen.

– Gjennom høstsesongen 2016 hopet det seg opp enda mer. Vi klarte ikke å selge unna i takt med produksjonsøkningen. Ved inngangen av 2017 nærmet det seg en alvorlig situasjon. For å unngå en skikkelig utfordring for den norske småfebonden så må vi ta et skikkelig krafttak, sier konsernsjef Arne Kristian Kolberg i Nortura.

Nortura har fått Norgesgruppen med til å dra lasset. Gjennom sine butikkjeder Joker, Kiwi, Meny og Spar skal man prøve å selge 10-15 prosent mer lam enn planlagt.

– Nå har vi fått med alle kjedene våre på å kjøre et ekstra trykk på lammeprodukter ut 2017, utover det vi allerede har avtalt med Nortura. Målet er å selge 1.000 tonn mer enn det vi allerede har avtalt. Det er en økning på mellom 10 til 15 prosent, sier konsernsjef i Norgesgruppen Runar Hollevik.

Powered by Labrador CMS