Nå kommer asfalten

I løpet av en hektisk asfaltsesong vil Statens vegvesen legge ca. 3200 km asfalt for over to milliarder kroner på landets riks- og fylkesveier. Sjekk hvor det kommer asfalt i ditt distrikt.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 

Så snart snøen er borte og telen ute av bakken er veivesenet og landets fylkeskommuner klar for vedlikeholdsarbeider på nedslitte veidekker både på vei- og gang- og sykkelveger. 

2,1 milliarder

- Vi planlegger å bruke nesten 2,1 milliarder kroner til dekkevedlikeholdet. 970 millioner går til riksveiene, mens fylkeskommunene har vedtatt å bruke ca. 1,1 milliarder til sine fylkesveier. Vi regner med at det går med ca. 1,9 mill. tonn asfalt, sier sjefingeniør Even K. Sund i Statens vegvesen.

Asfaltsesongen varierer litt fra landsdel til landsdel, men går i hovedsak fra mai til ut i september.

- Det meste av årets asfaltarbeider gjelder vedlikehold av eksisterende riks- og fylkesveier, mens litt asfalt på nybygde veier er også med i de 79 kontraktene som vi i disse dager er i ferd med å inngå med asfaltentreprenørene, sier Sund.

I tillegg inngår en rekke andre arbeider som fresing, justering av kummer, overflatebehandling og andre følgearbeider.

Se kart over hvor det legges asfalt i ditt fylke:

Akershus
Aust-Agder
Buskerud
Finnmark
Hedmark
Hordaland
Møre og Romsdal
Nord-Trøndelag
Nordland
Oppland
Oslo
Rogaland
Sogn og Fjordane
Sør-Trøndelag
Telemark
Troms
Vest-Agder
Vestfold
Østfold

 

Mest nattarbeid

- For å være minst mulig til sjenanse for trafikken vil vi gjennomføre asfaltarbeidene om natten der det er mulig. Vi ber trafikantene om å være tålmodige der det måtte oppstå ventetid og køer i forbindelse med arbeidene, sier Sund.

Veivesenets ønske om å ta hensyn til arbeiderne er ikke ubegrunnet. Asfaltarbeidere blir stadig oftere utsatt for ulykker og nestenulykker. Spesielt er trafikkdirigentene utsatt.

Hvert år er det ca. 300 registeringer av uønskede hendelser i løpet av en asfaltsesong hvor bilister er involvert.

 

Powered by Labrador CMS