Robin Olsen kunne stolt klippe snoren for å markere åpningen av PostNords nye terminal i Sørlandsparken.

PostNord åpnet ny terminal i Kristiansand

Tirsdag. 24 januar åpnet den nye PostNord-terminalen på Buråsen i Kristiansand, i et nesten 4000 m2 stort lokale som tidligere huset konkurrenten Posten/Bring.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Postnord åpnet sin nye terminal i Sørlandsparken 24. januar.

PostNord har ikke ligget på latsiden de siste årene. Flere tunge investeringer er gjort på terminalsiden. PostNords samlede investeringer i terminaler i Norge er på over en milliard kroner de siste årene.

De siste årene har den dansk/svenske logistikkgiganten utvidet terminalen på Langhus utenfor Oslo, og det er bygget nye i både Sande utenfor Drammen og i Bergen.

Den nye terminalen i Sørlandsparken, nærmere bestemt Buråsen, samler aktivitetene som tidligere har blitt fordelt på Kristiansand og Arendal.

– PostNord satser i Norden – og i Norge.

-Vi skal tredoble kapasiteten vår fra det vi hadde i 2020, og frem til 2025. For at vi skal klare dette er Kristiansand en viktig brikke – og dette er bare starten. Med tiden vil det investeres mer i Kristiansand. Den nye terminalen i Sørlandsparken har en perfekt beliggenhet og gir grobunn for videre vekst, formidler Robin Olsen, administrerende direktør i PostNord Norge i en pressemelding.

Overtok bygget etter Posten/Bring

PostNord har overtatt terminalen i Sørlandsparken etter Posten/Bring. Noe som gjør at bygget ikke må bygges om fra en annen type virksomhet.

– Vi har satt ambisiøse klimamål. Nå står utskiftning av mye av bilparken for tur, slik at vi når målet om å være fossilfrie i 2030 og at vi allerede i 2025 har redusert karbonavtrykket med 40 prosent, sammenliknet med 2020, forteller Olsen.

Etterlengtet terminal

Den nye PostNord-terminalen er på 3 900 kvadratmeter, med et uteareal på 18.000 kvadratmeter. Distriktssjef i Kristiansand, Espen Larsen er svært glad for at en ny terminal i sør endelig er et faktum.

– Innflyttingen til terminalen i Buråsen har vært en etterlengtet endring som de ansatte har ventet på i mange år. Vi har over flere år hatt plassutfordringer, og har de siste årene driftet via tre lokasjoner. Det er nå veldig godt å kunne samle alle ansatte, sjåfører og gods under ett tak. Kontorene har også en helt annen standard enn hva vi flyttet fra. Dette har også gitt oss nye kollegaer i form av ansatte fra kundesenteret, forteller Larsen.

Powered by Labrador CMS