Kjensli blir ny NHO-direktør

Den tidligere CargoNet-toppen tar over etter Tom Rune Nilsen i NHO Logistikk og Transport.

Publisert Sist oppdatert

Are Kjensli (55) vil formelt starte i den nye jobben som administrerende direktør i NHO Logistikk og Transport 1. august.

- Jeg gleder meg til jobbe i en ny kontekst, i spenningsfeltet mellom næringspolitikk, logistikk og samferdsel. Jeg håper min samlede erfaring vil komme til nytte, for å videreutvikle og posisjonere denne bransjen. Effektive logistikkløsninger er en helt sentral del av konkurransekraften til norsk næringsliv. Jeg er veldig entusiastisk med tanke på å ta fatt på arbeidet, sier Are Kjensli.

Nåværende leder Tom Rune Nilsen trapper ned til 50 prosent stilling etter å ha ledet organisasjonen i 14 år.

- Styret har sett etter en samlende person og erfaren leder med bredt nettverk som kan videreføre dette arbeidet i tett dialog med organisasjonens medlemmer og styrende organer. Vi er meget tilfredse med at vi har funnet den rette i Are Kjensli, sier Ole A. Hagen, styreleder i NHO Logistikk og Transport.

Are Kjensli har bred næringslivs-, bransje- og ledererfaring på høyt nivå gjennom mange år. Han har god kjennskap til NHO Logistikk og Transport og næringens utfordringer på strategisk og operativt plan.

Han kjenner logistikkbransjen meget godt, etter å ha jobbet som logistikkdirektør i Coca-Cola, Tybring Gjedde, administrerende direktør i Bakehuset og sist som administrerende direktør i CargoNet. Kjensli har også bred styreerfaring, har vært nestleder i styret i Ski-VM 2011, og er godt kjent i media og med de politiske prosessene i Norge.

 

Powered by Labrador CMS