Det var folksomt under åpningen av Transport & Logistikk.

Sparket i gang Transport & Logistikk

THE QUBE (MTlogistikk.no): - Dette er en fremtidsrettet konferanse, sa NHOLT-direktør Are Kjensli da han åpnet årets viktigste logistikk-konferanse.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 59. utgaven av Transport & Logistikk-konferansen, tidligere Transportbrukerkonferansen, ble åpnet klokka ni mandag morgen. 800 deltakere er klar til to dager med foredrag, standbesøk og fagmessig mingling.

- Vi mange spennende foredrag og en stor sal med utstillere som venter på å treffe dere, sa konferansegeneral Jo Eirik Frøise, før han overlot ordet til administrerende direktør i NHO Logistikk og Transport, Are Kjensli.

Administrerende direktør i NHO Logistikk og Transport åpnet årets Transport & Logistikk-konferanse på Gardermoen.

Fremtidsrettet

Konferansesjef Jo Eirk Frøise på vei til åpningen sammen med Coops Eirik Borge.

Han pratet om en fremtidsrettet konferanse.

Bring er tydelig til stede på utstillerområdet.

- Begreper som ikke var kjente for får år siden, som digitalisering, autonomi, smarte tilbringertjenester blir grundig behandlet på årets konferanse, sa Kjensli.

Det blir også grundig debatt om Nasjonal Transportplan. Ikke mindre enn ni stortingspolitikere, en statssekretær og en statsråd deltar på konferansen.

- Overordnet leverer samferdselsministeren når det gjelder å følge opp NTP. Det vil nok bli mange diskusjoner rundt det.

Volvo Trucks har Norgespremiere på sin gass-lastebil på Gardermoen.

En av de spennende sesjonene er sesjonen hvor alle topplederne i de norske samlasterne samles for første gang på mange år.

DB Schenker satser på 25,25 meter lange modulvogntog, og viser det fram i hovedsalen i The Qube på Gardermoen.

Samlaster-samling

I hovedsalen står en Volvo-lastebil med påbygg fra Bussbygg utstilt.

Hva er det som påvirker den norske transporthverdagen – hva er det som er prioriterte oppgaver for de store transpotørene? Og er de godt nok forberedt til å møte fremtidens krav til transporten.  I denne sesjonen vill alle lederne fra de store transpotørene samles:

Konserndirektør Tore K. Nilsen i Bring, administrerende direktør Terje Aarbog i DHL Express Norway, administrerende direktør Michael Holmstrøm i Schenker, og administrerende direktør Robin Olsen PostNord.

Moderne Transport er selvsagt på plass med egen stand. Det er bare å stikke innom - der kan du møte for eksempel David van Dort eller Trine Johannessen.

 - Dette er en sesjon jeg regner med vil være et av høydepunktene på konferansen, sier en forventningsfull prosjektleder

Samferdselsdebatten

Som vanlig avsluttes konferansen av den tradisjonelle samferdselsdebatten. Her vil samferdselsministeren møte de nyvalgte fraksjonslederne fra de ulike partiene til debatt om det nye statsbudsjettet.

- Da er det også anledning for å gjøre opp status, sier Frøise:

- Hva oppnådde den blå-blå regjeringen oppnådd etter fire år med makten i samferdselsdepartementet?

Powered by Labrador CMS