Logistikk-Lorna leder Vectura

Lorna Margaret Stangeland (46) tar nye logistikkutfordringer som adm. direktør i Vectura AS fra 1. oktober.

Publisert

Fra samme dato blir Vectura, Norges ledende distributør av alkoholholdige drikkevarer, skilt ut som Arcus-gruppens distribusjonsselskap.

Fra Hillebrand

Stangeland rakk knapt å si opp stillingen som nordisk adm. direktør i VSD Logistics før hun ble headhuntet som Nordic Logistics Manager i en av verdens største vin- og brennevinsdistributører, JF Hillebrand Scandinavia AS. Stillingen, som også omfattet logistikkansvaret i datterselskapet TransOcean, hadde Stangeland i halvannet år.

Digger utfordringer

Den tyskfødte kvinnen med britisk statsborgerskap kjører stor motorsykkel. Hun har både flysertifikat, jegerprøven og lilla belte i karate. Men det meste av tiden går med til nye logistikk-utfordringer.

Stangeland betraktes som en målrettet kvinne med sterk gjennomføringsevne. Hun gir seg sjelden og er veldig grundig i forhold til forbedring. Stangeland er opptatt av detaljer og tall, hvor salg og markedsføring har stått sentralt siden tidlig i yrkeskarrieren, og hvor logistikk og ledelse etter hvert ble stadig mer interessant.

Suksess-kvinne

I løpet av ni år bidro Stangeland til å gjøre VSD Logistics og VSD-konsernet til en suksessbedrift, og en ledende aktør innen fjerdepartslogistikk (4PL) og Nordens største 4PL-selskap.

- En suksess forutsetter 100% utviklede, integrerte verdikjeder. Hver enkelt logistikkjede er unik og tilpasset forskjellige behov. Vi må hjelpe våre kunder med å finne de beste logistikkløsningene slik at de kan konsentrere seg om salg og markedsføring av sine produkter, påpeker Stangeland.

Styrer vareflyten

Nå skal hun lede Vectura, et av få selskaper som leverer komplette tredje- og fjerdeparts logistikkløsninger. Hovedkundene er over 80 importører. De bruker Vectura til å styre vareflyten fra ca. 1000 produsenter over hele verden ut til Vinmonopolets 265 butikker og nærmere 3000 mottagere innen servicebransjen, Horeca, samt grossister.

På Gjelleråsen

Våren 2012 flyttet Vectura fra sine lokaler på Hasle i Oslo til Gjelleråsen rett nord for hovedstaden. Der disponeres et nytt høyteknologisk distribusjonsanlegg.

Selve høylageret har 31.300 palleplasser som daglig kan ta i mot 720 paller. Av interessante løsninger er en automatisk nedpalleteringsrobot, en automatisk pallebytter, et miniloadanlegg med plass til 13.000 kasser, samt et monorailsystem.