Arbeidsmiljøpris til Posten

Postens har redusert sykefraværet med 30 prosent siden 2006.

Publisert Sist oppdatert

Posten onsdag Arbeidsmiljøprisen 2014 for sitt arbeid for å redusere sykdom, fravær og skader. Posten har redusert sykefraværet med 30 prosent siden 2006, opplyser selskapet i en pressemelding.

Godt samarbeid mellom bedriftsledelsen, vernetjenesten og de tillitsvalgte var en viktig grunn til at Posten vant.

Hovedverneombud Tor Øyvind Fevang, tillitsvalgt Bjørg Vatnedalen, HMS-direktør Johan Swärd og konstituert konserndirektør for HR, Erik Roth, mottok prisen og gratulasjoner fra arbeidsminister Robert Eriksen under Arbeidsmiljøkongressen i Grieghallen i Bergen.

- Dette er en prestisjefylt pris i HMS-miljøet, og vi er derfor svært glad for at vi har vunnet den.  Langvarig og systematisk arbeid i mange år ble trukket fram som viktige årsaker til de gode resultatene vi har oppnådd, sier HMS-direktør Johan Swärd i Posten Norge.

Også konsernsjef Dag Mejdell synes det er gjevt at Posten har fått Arbeidsmiljøprisen 2014.

- Vi har jobbet målrettet med HMS over flere år og oppnådd svært gode resultater.  God HMS er god økonomi, og effektene vi har høstet fra sykefraværsprosjektet siden det startet i 2006, tilsvarer besparelser på over 75 millioner kroner. Det viktigste er likevel at 500 flere av våre medarbeidere er på jobb nå, enn da prosjektet startet. Jeg vil takke på vegne av 20.000 stolte medarbeidere, sier Mejdell.

Formålet med Arbeidsmiljøprisen er å hedre målrettet innsats for å utvikle og forbedre arbeidsmiljø.

- Vi har lagt vekt på resultatene og erfaringene som Posten har gjort seg. Vi mener selskapet over flere år har vist en betydelig innsats og fortsatt å tilføre nødvendige ressurser til prosjektet om å redusere sykefraværet.  Dette er et eksempel på etterfølgelse, sier Kjetil A. Vedøy, direktør i Arbeidsmiljøsenteret.