Den nye DAF Connect-appen gir førere informasjon om effektivt drivstofforbruk og mye mer.
Den nye DAF Connect-appen gir førere informasjon om effektivt drivstofforbruk og mye mer.

Ny DAF-app skal redusere drivstofforbruket

DAF Trucks lanserer en app som kan optimalisere sjåførers kjøremønster gjennom mobiltelefonen deres, for å hjelpe dem til å redusere drivstofforbruket

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med DAF Connect-appen kan planleggere, flåteeiere og sjåfører dele informasjon om kjøretøyene sine og lagre denne informasjonen sentralt.

De fleste lastebilene som produseres av DAF, leveres ferdig utstyrt med flåtestyringsplattformen DAF Connect. Dette systemet tilbyr flåtestyrere og planleggere innsikt i kjøretøyenes ytelse og i logistiske prosesser i sanntid, gjennom en nettbasert portal. Det integrerte ECO Score-kortet lar dem også spore hvor effektive førernes førermønstre er.

DAF Connect-appen

DAF utvider flåtestyringsplattformen sin ytterligere med den nye DAF Connect-appen.

Appen kan lastes ned fra Google Play og App Store. Den kobles direkte til Eco Score-kortet og viser sjåføren hva som kan gjøres for å kjøre mer effektivt. Som for eksempel å akselerere jevnt og ikke la lastebilen stå på tomgang, eller forutse trafikkflyten bedre.

Bruk av fartsholder og visning av hvor lenge motoren har stått på tomgang, er tydelig. Alt er synlig på et dashbord der føreren umiddelbart får tips om hvordan lastebilen kan kjøres mer effektivt.

Sparing av drivstoff

- En sjåfør som vet hvordan man skal kjøre så effektivt som mulig, kan redusere årlige kostnader med tusenvis av kroner. Vi har også lagt merke til at et voksende antall DAF-kunder belønner førere med Eco Score-kort som viser at de kjører mer effektivt, sier Jorg Wijnands, markedssjef for DAF Connect.

- DAF Connect-appen lar sjåfører analysere sin egen ytelse, ikke bare i løpet av de siste 24 timene, men også for den siste uken, måneden, kvartalet og til og med hele det siste året. Siden appen er koblet opp mot førerens kort, vil vedkommende alltid ha tilgang til egne ytelsesrapporter, uavhengig av hvilken DAF-lastebil de kjører og om de jobber for forskjellige arbeidsgivere.

Kommunikasjon med føreren

En annen funksjon i DAF Connect-appen, er muligheten planleggere og flåteeiere får til å kommunisere med føreren om tidsplaner, ruter og andre logistiske utfordringer, gjennom DAF Connect-plattformen.

Spørsmålene deres dukker opp på mobiltelefonene til førerne, og kan besvares med et tastetrykk. All kommunikasjon mellom føreren og hovedbasen blir deretter lagret sentralt. Dette gir nye planleggere tilgang på den samme informasjonen, for eksempel når et nytt skift tar over.

Powered by Labrador CMS