Det er stor aktivitet på WBS-stand C80 i Frankfurt.
Det er stor aktivitet på WBS-stand C80 i Frankfurt.

Møter bransjen i Frankfurt

Country Manager Miran Martincic i WBS Norway er denne uken på verdens største bokmesse, Frankfurt Bookfair. Her møter han de store leverandørene av frakt- og logistikktjenester innen bokbransjen.

Publisert

- Det er litt spesielt denne gangen, da det er Norges tur til å være "Årets gjestenasjon", og som får æren av å bli satt ekstra fokus på, forteller Martincic fra WBS-standen på verdens største bokmesse i sitt slag.

Med Erna og Mette-Marit

Statsminister Erna Solberg og kronprinsesse Mette-Marit deltok på åpningsseremonien tirsdag sammen med flere norske forfattere.

Prosjektet gjesteland ved verdens viktigste bokmesse, er Norges største kulturelle satsing i utlandet noensinne.

Som ambassadør for norsk litteratur i utlandet har Mette-Marit et tett program i tilknytning til bokmessen.

Sterkt tilstede

Country Manager Norway i WBS er Miran Martincic er på plass på verdens største bokmesse, Frankfurt Bookfair.
Country Manager Norway i WBS er Miran Martincic er på plass på verdens største bokmesse, Frankfurt Bookfair.

Foruten de store leverandørene av frakt- og logistikktjenester til bokbransjen, er også flere norske forlag, bokhandlere og større trykkerier på plass sammen med globale bransjekolleger. - Bøkene skal jo fraktes fra trykkeriene og distribueres rundt til bokhandlere. Her har WBS en svært sentral rolle, i tillegg til andre nødvendige transport- og logistikkfunksjoner. Frakten har jo mange tilhørende tjenester, som plukk, pakk, tolltjenester, sporingstjenester osv., forteller Martincic.

 

Han understreker at Brexit er viet ekstra stort fokus på årets messe.

Martincic deler gjerne sine tanker med kundene. Han oppfordrer til å stikke innom for en prat på WBS-stand C80 i Hall 6.0.

Worldwide Book Services (WBS) har etablert en solid plattform i Norge. Global bokdistribusjon er hovedingrediensen i hverdagen for Country Manager Norway, Miran Martincic.

Han har ledet den norske transport- og logistikkvirksomhet i det globale selskapet siden oktober i fjor, og har tatt et solid grep om norsk bokdistribusjon.

Martincic har bred og flere års erfaring innen norsk og nordisk transport- og logistikkvirksomhet, og ikke minst innen bokdistribusjon.

Solid logistikktilbyder

UK-baserte Worldwide Book Services har etablert en solid plattform som logistikktilbyder for den europeiske bokindustri.

Selskapet har et 40-talls ansatte i UK. WBS har avdeling i Sverige, i tillegg til i Norge for å ta seg av det nordiske markedet.

Den neste store bokmessen er i London våren 2020.