Anne Sigrid Hamran slutter som havnedirektør i Oslo.
Anne Sigrid Hamran slutter som havnedirektør i Oslo.

Anne Sigrid Hamran mønstrer av

– Jeg har hatt en veldig spennende tid i Oslo Havn KF, sier Anne Sigrid Hamran, som gir seg etter å ha vært havnedirektør siden 2002.

Publisert

Nå blir hun mobilitetssjef i avdeling for miljø og samferdsel i Oslo kommune.

Hun legger ikke skjul på at hun forlater en spennende arbeidsplass.

– Oslo Havn er en tverrfaglig og høykompetent organisasjon med mye energi. Oslos beliggenhet muliggjør miljøvennlig transport av gods og vi har en havn for fremtiden. Havnen er hjertet i byen, både som transportknutepunkt og som område for urban rekreasjon, sier Hamran.

Forstår Hamran

Styreleder Roger Schjerva forstår at Hamran har søkt seg til nye utfordringer etter stor innsats i mange år, og mener at hennes kompetanse kommer til nytte for Oslo kommune videre.

– Hamran forlater en topp moderne og arealintensiv havn og en sjøfront som er blitt viktig og populær i Oslo. Jeg var med å ansette Hamran for 15 år siden da mange stusset på at vi ansatte en arkitekt i denne stillingen, men vi ønsket en havn som var en del av Fjordbyen, og det har vi fått, sier Schjerva.

Oslo kommune gjennomfører nå det grønne skiftet, transport og miljø er sentrale fagområder for å klare det. Som mobilitetssjef vil Hamran lede en seksjon som bl.a. har ansvar for oppfølging av Fornebubanen, Oslopakke 3, Ruter AS, Oslo Sporveier AS og Oslo Vognselskap AS.