Vil boikotte Oslo Havn

Yilport som overtar driften av Oslo Havn 1. februar vil ikke bruke NTFs arbeidere til lasting og lossing. Sånt blir det bråk av.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det tyrkiske selskapet Yilport overtar driften av containerhavna på Sjursjøya fra 1. februar. Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) har derfor prøvd å få til en tariffavtale med selskapet for de ansatte ved Oslo laste- og lossekontor.

Les også: Disse skal få sving på Oslo Havn

Men Yilport har avvist NTF, og melder at de har tenkt å bruke egne ansatte til lasting og lossing ved havnen.

NTF påberoper seg å ha fortrinnsrett på laste- og lossearbeid ved havnen, men Yilport viser til en dom i Arbeidsretten fra 8. oktober 2014, der det ble klart at havneselskap har rett til å bruke egne ansatte til slikt arbeid.

Nå varsler NTF en boikott av Oslo Havn fra 4. februar.

- Vi håper Yilport tar til fornuft og setter seg ned ved forhandlingsbordet med oss. Vårt mål er å få til en tariffavtale med selskapet, ikke å stoppe containertrafikken i Oslo havn. Men vi gjør det hvis vi må, sier 2. nestleder i NTF, Lars M. Johnsen.

- Vi snakker nå med fagforbund i Norge og i utlandet for å diskutere sympatiaksjoner for en eventuell boikott. Vi har også tatt opp saken med den Europeiske Transportarbeiderføderasjonen og den Internasjonale Transportarbeiderføderasjonen, sier Lars M. Johnsen.

- Vi har også varslet Riksmekleren om boikotten, og håper på bistand fra han til å komme i en konstruktiv dialog med Yilport, sier 1. nestleder Lars M. Johnsen.

Havnedirektør Anne Sigrid Hamran sier at Oslo Havn KF foreløpig avventer dette.

 

- Berørte aktører må finne løsninger for sine i lovlige former, sier havnedirektøren.

Powered by Labrador CMS