Kommersiell sjef i NCL, Eivind Bergland. Foto: NCL.

Knytter Tromsø tettere til verden

North Sea Container Line (NCL) har startet regulær service på Tromsø.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

NCL – som også er en komplett logistikkleverandør - har startet en 14 dagers service på Tromsø som en del av et styrket tilbud mellom Nord-Norge og Europa/Rotterdam. Tromsøværing og kommersiell sjef Eivind Bergland, er glad for å bidra til et bredere logistikktilbud i regionen.

- Godt mottatt

- Vi hjelper bedrifter i regionen til å nå internasjonale markeder, samt organiserer logistikken inn til Norge med materialer, som blir brukt som innsatsfaktorer i industrien. Tilbudet er godt mottatt av næringslivet, påpeker han.

Bergland trekker frem brukere av frysecontainere som de som har vært mest entusiastiske.

- Vi har også observert at turistnæringen blomstrer. Vi har hatt flere vareleveranser til cruisenæringen i området, sier Bergland. Han fortsetter:

Mot nord

- Tilbudet dekker ikke bare Tromsø. Containertransport via sjøveien kommer hele regionen til gode. Vi tilbyr en komplett multimodal transportservice, hvor vi dekker både Troms og Finnmark. Denne uken har NCL for eksempel hjulpet et firma i Alta med å levere sine produkter på en effektiv og trygg måte til Canada, og vi arbeider også med industri i Balsfjord og på Senja.

- Vil styrke konkurranseevnen

- Det er dette som er så genialt med containerisering, det er veldig fleksibelt og enkelt. For Nord Norge er det egentlig en liten transportrevolusjon, at man endelig får på plass en fast og pålitelig transportlinje til Europa, og vi tror at dette vil være med på å styrke konkurranseevnen til næringslivet i Tromsø-regionen. Vi er meget takknemlig over at havnevesenet i Tromsø har hjulpet med å legge til rette for oppstart. De har bistått med kaiplass, håndtering av containere samt lagt til rette til strøm til kjøle / frysecontainere, sier Bergland videre.

Muligens oftere

- Vi gleder oss over å fastslå at etterspørsel og interesse for tilbudet har vært stort. Vi ser videre for oss at vi kopierer suksessen på Stokmarknes, hvor vi først startet med anløp hver 14. dag, med målsetning om å gradvis trappe opp tilbudet med ukentlig anløp, sier Eivind Bergland.

Fakta om NCL

NorthSea Container Line (NCL) er en komplett logistikkleverandør som opererer skip i Vest-, Midt- og Nord-kysten av Norge og sentrale europeiske knutepunkter. Hamburg, Bremerhaven og Rotterdam. Med hovedkontor i Haugesund og et nettverk av agenter i Norge og Europa kombinerer vi sjø og landbasert transport for å sikre effektiv og kostnadseffektiv transport door2

Powered by Labrador CMS