Illustrasjon: Showfabrikken Media AS/Sørby Utleie AS
Illustrasjon: Showfabrikken Media AS/Sørby Utleie AS

Sørby-gutta til logistikk-navet

Sørby Utleie AS etablerer seg i nytt bygg og terminal på Østfolds nye logistikk-nav, Holtskogen i Hobøl.

Publisert

AF Gruppen står som totalentreprenør for oppføring av lager, verksted, vaskehall og kontorer. Totalt bruttoareal er 7600 m2 med en kontraktsverdi på 113 mill. kroner.

Flytter neste år

Kontraktsarbeidene starter august 2019 og forventet overlevering er juli 2020, får vi opplyst i en pressemelding.

Sørby Utleie har hatt nært samarbeid med AF Gruppen om utformingen av konseptet, og som skal tilfredsstille kundens behov av tekniske og miljøvennlige løsninger.

Konserndirektør Geir Flåta i AF Gruppen ser fram til realisering av et fremtidsrettet bygg.

Det er Herde Eiendom AS og Holtskogen Utvikling AS som står bak utbyggingen. Eiendomsutviklerne Hans Jørgen Herje og Hans Deunk startet opp prosjektet flere år tilbake, da de to barndomskameratene la frem ideen om en næringspark i Holtskogen for Østfold fylkeskommune.

Holtskogen Næringspark har totalt 530 mål med næringstomter.

Strategisk

Næringsparken ligger rett ved E18 med firefelts motorvei til svenskegrensen. Når siste etappe frem til Ski og E6 er ferdig, blir det firefelts motorvei fra Oslo gjennom Østfold til svenskegrensen. Estimert kjøretid er på knappe timen, der Holtskogen Næringspark ligger sentralt plassert i midten.

Den nest største innfartsåren for tungtransport til Norge kommer med den nye veistrekningen gjennom Østfold. Utviklingen innen blant annet netthandel, bidrar til at internasjonale og nordiske leverandører søker gode distribusjonsknutepunkter og logistikkeiendommer. Holtskogen Næringsparks strategiske plassering er svært attraktiv i så måte.

1. januar 2020 er Indre Østfold kommune et faktum. Da slås kommunene Askim, Eidsberg, Hobøl og Spydeberg sammen.

Dette gir Holtskogen Næringspark en enda sterkere rolle.