Utdannelse, erfaring og selvstendighet er de tre viktigste kriteriene for en ansettelse, ifølge resultatene fra Finn Jobbindeks 2020. Sju av ti norske næringslivsledere mener i tillegg at erfaring er viktigst når de skal ansette nye medarbeidere.

Norske ledere: Erfaring trumfer utdannelse

Sju av ti ledere mener erfaring er det viktigste når de skal ansette nye kolleger. Det kommer frem i rapporten Finn Jobbindeks 2020.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norske ledere mener at arbeidserfaring er viktigere ved rekruttering enn hvilken utdanning du har. I en undersøkelse gjennomført blant norske ledere av Norstat på oppdrag fra Finn jobb, i forbindelse med den årlige rapporten Finn jobbindeks, svarer kun to av ti ledere at utdanning er viktigst i forbindelse med rekruttering.En av ti vet ikke hva som er viktigst for dem.

Nysgjerrigper vinner jobbjakten

På topp fem kriterier som norske ledere ser etter, er sosiale ferdigheter og holdning, i tillegg til utdannelse, erfaring og selvstendighet.

Ord som nysgjerrighet og samfunnsengasjement blir stadig oftere nevnt i jobbannonser, noe som indikerer at disse to egenskapene er blitt viktigere i løpet av årene. Nysgjerrighet er omtalt 25 prosent flere ganger i 2019 sammenlignet med 2018 ifølge Finn jobb. Går man fire år tilbake er veksten på hele 155 prosent.

Samfunnsengasjement blir også stadig oftere nevnt, der økningen fra 2018 er på 40 prosent og i fireårsperioden på hele 95 prosent.

Også bruken av selvstendig og sosial har økt i fireårsperioden med henholdsvis 30 prosent og 18 prosent.

Powered by Labrador CMS