Faglig påfyll for seniorene

Noen er mer glad i logistikk enn andre.

Publisert Sist oppdatert

Selv etter at de har tredd inn i pensjonistenes rekker er logistikkinteressen stor hos mange av bransjens gamle travere. Mtlogistikk.no ble med senioravdelingen i Logistikkforeningen Østlandet på logistikkekskursjon til Borg Bryggerier i Sarpsborg. 

Av de rundt 40 aktive medlemmene i avdelingen på Østlandet var det 16 stykker som ble med på samlingen, 21. mai. Både det faglige og det sosiale sto høyt på dagsordenen. Fabrikksjef Morten Brostrøm og distribusjonssjef Per-Kristian Jørgensen la villig ut om historikk, produksjon og distribusjonsløsninger i Hansa Borg Bryggerier. Mellom slagene ble det også tid til en liten smaksprøve av varesortimentet, og dette falt tydelig i god smak hos seniorene.

Fabrikksjefen var tilfreds etter omvisningen på fabrikken.

- Dere er tydelig interesserte, og dere spør mye. Det gjør det ekstra artig å vise dere fabrikken, skrøt Brostrøm.

Begynte i 2006

Det er Andreas Brevig som leder senioravdelingen som ble etablert i 2006, og det skal ifølge eget utsagn være en takknemlig oppgave.

- Det er en herlig gjeng og vi har mye moro sammen. Vi prøver å arrangere en del slike bedriftsbesøk i løpet av året der man har en faglig ramme rundt de sosiale treffene, og vi prøver å samles den siste tirsdagen i måneden i Dovrehallen i Oslo. Selv når vi skal på julebord er det litt logistikk inne i bildet, men bare 10 prosent, resten blir sosialt den kvelden, humrer logistikkveteranen.

Ettersom de fleste i avdelingen har lagt bak seg et langt yrkesliv innen logistikkbransjen, er det naturligvis høyt kompetansenivå blant medlemmene. Det bidrar til fruktbare og interessante diskusjoner når seniorene er på bedriftsbesøk.

- Akkurat som fabrikksjefen hos Borg nevnte, så er dette noe som verdsettes av de vi besøker. Man får ofte til toveiskommunikasjon, der også vertskapet ofte sitter igjen med noe etter besøket. Det er naturligvis hyggelig, sier Brevig.

Vært med siden starten

Arne Turtumøygard er blant de som verdsetter Logistikkforeningen. Veteranen har sågar vært med i styre og stell i en årrekke og var i flere år også leder av hovedstyret i foreningen.

- Jeg meldte meg inn i Logistikkforeningen da den startet opp i 1966. Jeg har vært med på det meste gjennom disse årene og har lagt ned utallige timer for foreningen, men jeg har også fått mye igjen. Sosialt har jeg fått mange venner. Folk man har "kranglet" med i forhandlinger tidligere er nå kamerater. Og ikke minst har man gjennom foreningen fått viktig faglig påfyll opp gjennom årene. Å ha en arena for faglig påfyll er svært viktig. I de fleste bedrifter er logistikkmiljøet veldig lite, i mange tilfeller er man kanskje den eneste som sysler med logistikk i firmaet, da er det godt å kunne trekke på et faglig nettverk. Skal man gjennomføre et prosjekt i egen bedrift, kan man for eksempel bare ringe og snakke med en annen som man vet har gjennomført noe lignende tidligere. Slik sparringhjelp kan være av uvurderlig betydning, sier Turtumøygard.