Englandsfarerne i SkanTrans

SkanTrans tilbyr nå godstransport med ekspressbil fire dager i uken fra Midt-England til Oslo, for videredistribusjon i østlandsområdet samme dag.

Publisert Sist oppdatert

Transporten går med bil via Eurotunnel, den 35 minutter jernbaneruten Dover Calais under Kanalen, videre til København, Malmö og Oslo.

Styrket posisjonen

Daglig leder Geir Teistung i Andersen & Mørck (A&M) forteller at selskapet styrket posisjonen i markedet da de gikk i samarbeid med SkanTrans-PSL sommeren 2014.

SkanTrans-PSL har hovedkontor i Maldon, Essex og flere terminaler over hele England. Firmaet, som i år har 25-års jubileum, ble etablert i 1990 av PSL sammen med agentene i Danmark, Sverige, Finland og Norge. SkanTrans-PSL er en ledende speditør med Storbritannia–Norge som spesialfelt og hadde tidligere Universal Spedisjon som agent i Norge.

SkanTrans Ireland så dagens lys i 2001.

- Firmaet holder til i Dublin og har hatt stor suksess som nisjespeditør for små og mellomstore bedrifter, forteller Teistung.

Solid plattform 

SkanTrans hovedprodukt er trailere og containere fra Storbritannia og Irland til Norge. Spesialiteten er 48 timers service fra England til Norge med sjåførbytte underveis. 

A&M med røtter helt tilbake til 1859, er i dag en av Østfolds største transportleverandør med sine 46 ansatte. 

– Vi er en solid logistikkbedrift og tilbyr transport i inn- og utland med bil, båt og fly, i tillegg til fortolling, godshåndtering og lagring. Vi er også et av Norges største innen skipsklarering og håndterer ca. 900 skip årlig, sier Teistung. 

A&M har utviklet seg fra et lite familiefirma med lager i et mindre skur til å bli Østfolds største i sin bransje. 

A&M eier 30% i Sped Trans, et selskap med full fart inn på distribusjonsmarkedet i Norge og Norden. 

Sped Trans har siden oppstarten i september 2011 bygd opp en betydelig kundeportefølje på distribusjon i Norge, samt daglig transport til/fra Sverige. Sped Trans holder til i en ny terminal i Titangata 11 i Fredrikstad.