SNORKLIPP: Schibsteds konsernsjef Kristin Skogen Lund fikk æren av å markere åpningen for Schibsted-konsernets nye storstue i Vestby. Terminalarbeider og tillitsvalgt i Helthjem, Akhmed Varger (t.v.) og klubbformann Espen Lønnes Renholt var snorholdere for anledningen.

Helthjem inn i ny storstue i Vestby

Fredag ettermiddag åpnet Helthjem dørene til sin splitter nye hovedterminal i Vestby. I det nye bygget på 30.000 kvadratmeter samlokaliseres Helthjem med Schibsteds trykkeri-avdeling.  

Publisert Sist oppdatert
Schibsted og Helthjems nye lager holder til i Toveien 19 i Vestby med NTEX som nærmeste nabo.

– Dette er selve hjertet i Helthjem - som virkelig er et kroneksempel på hvordan man kan bygge nye verdier på etablert infrastruktur, sa konsernsjef i Schibsted, Kristin Skogen Lund, under åpningen av den nye terminalen.

Vår søsterpublikasjon Logistikk Inside var med på åpningen og omvisningen av terminalen. Du kan lese mer og intervjuer med Helthjem-sjef Anders Lunde Angen, Schibsteds konsernsjef Kristin Skogen Lund og Vestby-ordfører Tom Anders Ludvigsen mandag. 

Frem til det tar vi utgangspunkt i Helthjems pressemelding fra dagens åpning. 

Terminalen på over 30.000 kvadratmeter skal kunne håndtere minst 40 millioner pakker i året, og med Norges fremste miljøsertifisering (BREEAM) og solceller på taket vil terminalen bli selvforsynt til blant annet maskinene i bygget og elbilparken.Til stede for å innvie den nye terminalen var blant annet daglig leder i Helthjem, Anders Lunde Angen, konsernsjef i Schibsted, Kristin Skogen Lund, og Vestbys ordfører, Tom Anders Ludvigsen.

Helthjems nye logistikk- og sorteringsterminal samlokaliseres med Schibsteds trykkeri. Her ser man fiks ferdig innstikk som klargjøres for distribusjon.

– Åpningen av denne terminalen viser hvor langt vi har kommet siden starten i 2015. Dette er til nå vår største investering, og med høysesongen rett rundt hjørnet er vi nå perfekt rigget for å levere pakker raskere enn noensinne, sa han. 

– Vi merker nå at veksten er tilbake. Hittil i år er vi opp hele 15 prosent fra fjoråret, og det er godt å komme på plass i en ny terminal, hvor vi har enda større plass å boltre oss på, sa Angen. 

Firedobler kapasiteten

I sentrum av Logsitkk-Norge i Vestby Næringspark befinner den nye terminalen seg, med automatiserte sorteringsanlegg og kapasitet på minst 40 millioner pakker i året - som tilsvarer en firedobling av dagens kapasitet.

Schibsted Distribusjon og Schibsted Trykk, som produserer blant annet VG og Aftenposten, får også sin hovedsentral på bygget. 

– Helthjem er en suksesshistorie. De har valgt å se på utviklingen i markedet som en mulighet, og i takt med veksten har de også styrket produksjonen på papiravisene - det er imponerende, sa Skogen Lund.

– Dette er ikke bare et fantastisk og moderne nybygg, det er også et symbol på hele drivkraften i Schibsted som konsern; her forenes stolte tradisjoner med spennende nyskaping, legger hun til. 

Ifølge Angen er den nye terminalen også et viktig bærekraftstiltak;

– Investeringen i den nye terminalen er et viktig grep vi gjør for å redusere utslipp. Ikke bare blir vi selvforsynt med strøm, men ved å samle alle selskapene under ett tak vil vi også spare betydelig med transportetapper, sa han.

Anders Lunde Angen, daglig leder i Helthjem Netthandel, og Kristin Skogen Lund, konsernsjef i Schibsted, var storfornøyd under fredagens lageråpning i Vestby.
Powered by Labrador CMS