Slik blir anlegget til Andfjord seende ut. Foto: Illustrasjon: Ben-Tommy Eriksen/Andfjord.
Slik blir anlegget til Andfjord seende ut. Foto: Illustrasjon: Ben-Tommy Eriksen/Andfjord.

Etablerer fiskelogistikk på Andøy

Andfjord Salmon tar logistikkutfordringene på strak arm og bygger anlegg til oppdrett av 10.000 tonn laks på Andøy.

Publisert

Byggingen av det som kan bli verdens største gjennomstrømningsanlegg for oppdrett på land starter tidlig i 2019.

- Visjonen er å bygge et fremtidsrettet anlegg for en bærekraftig utvikling av oppdrettsnæringen. Vårt viktigste fortrinn er det rene sjøvannet. Det gjør oss i stand til å levere en høykvalitets laks som markedet etterspør, sier daglig leder Roy Bernt Pettersen i Andfjord Salmon i en pressemelding.

Vannet hentes fra 170 meters dyp i Andfjorden.

Anlegget blir rømningssikkert, lusefritt og utsetter ikke livet i havet for forurensning eller forstyrrelser, ifølge pressemeldingen.

Selskapet har gjennomført tester og brukt konsulenter og forskningsmiljøer for å dokumentere at anlegget har lave driftskostnader og minimalt energiforbruk.

Tidlig byggestart

Byggestart er tidlig i 2019, og første fisk skal inn i anlegget i 2020. I første fase skal teknologien testes i ett basseng med ca. 1000 tonn produksjon. Deretter skal det bygges totalt ti basseng-enheter som skal gi god plass med stabilt, oksygenrikt sjøvann for oppdrettsfisken.

– Selskapet har sikret seg ytterligere arealer for signifikant vekst utover de første 10.000 tonn, noe som kan gjøre at Andfjord Salmon blir verdens største gjennomstrømningsanlegg for organisk oppdrett av atlantisk laks, sier selskapets finansdirektør Helge Krøgenes.