Den nye varebilen som Rivian skal levere 100.000 eksemplarer av til Amazon innen 2030. Allerede i 2022 skal det rulle rundt 10.000 slike på veien.

Verdens største varebilordre?

I forrige uke bestilte Amazon 100.000 fullelektriske varebiler fra oppstarts-selskapet Rivian.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er uten tvil verdens største ordre av elektriske varebiler, og det ville ikke forbause oss om ordren tilsvarer hele verdens el-varebilbestand per dags dato.

Ordren inngår i Amazons planer om å være et karbonnøytralt selskap innen 2040. Allerede i 2024 skal 80 prosent av selskapets energiforbruk være fornybart, og 100 prosent i 2030.

Det er ikke mange detaljer som er sluppet om den nye varebilen som skal utvikles. De første bilene skal leveres i 2021 og allerede i 2022 skal det rulle 10.000 eksemplarer på veien.

Rivian er kjent for å annonsere kjøretøy med lang rekkevidde, får den nye varebilen også det?

Hele ordren skal være levert innen 2030. Fra før er det kjent at Rivian i 2020 skal lansere en pickup med rekkevidde på over 64 mils rekkevidde med batteripakker på inntil 180 kWt. Det er nærliggende å tro at de vil benytte mye av den samme teknologien, men sannsynligvis med drift kun på to hjul og mindre batteripakker enn det som er tilgjengelig for pickupen. 

Rivian inngikk tidligere i år samarbeid med Ford om utvikling av en felles plattform. Blant annet er det ventet at F-150 vil benytte denne plattformen.

Amazon har også spyttet inn store beløp som investor i selskapet og går dermed inn i rekken av selskaper med distribusjonsbehov som investerer i oppstartsprodusenter av nyttekjøretøy. Er det et signal til den tradisjonelle bilindustrien om at de må få opp farten og lansere flere og bedre elektriske varebilløsninger?

Powered by Labrador CMS