Her ved CVG kommer Amazons hub. Øverst til høyre sees DHLs anlegg ved flyplassen.
Her ved CVG kommer Amazons hub. Øverst til høyre sees DHLs anlegg ved flyplassen.

Amazon bygger gigant-hub

Amazon lager sin egen enorme flyfraktterminal i Kentucky.

Publisert

Netthandelsgiganten Amazon har inngått en avtale med Cincinnati/Northern Kentucky Airport (CVG) om å bygge en sentralisert og enorm flyfraktterminal ved flyplassen. Amazon sier i en melding at CVG vil bli det langsiktige «hjemmet» for selskapets flyfraktoperasjoner.

Amazon har lekket få detaljer om prosjektet selv, men ifølge offentlige tjenestemenn skal selskapet investere 1,5 milliarder dollar i huben, og har inngått en 50 års leieavtale med flyplassen om å leie drøyt 3600 mål land.

Amazon selv sier at selskapets satsning på flyfrakt og andre logistikkoperasjoner kun er ment som et supplement til dagens flyfraktaktører, mener analytikere at Jeff Bezos & co har større ambisjoner. Størrelsen på terminalen ved CVG tilsvarer nemlig FedEx’ hovedterminal i Memphis og UPS’ i Louisville. DHL har også sin hovedterminal i USA ved CVG.

Amazon har ikke offentliggjort noe tidsskjema for utbyggingen eller andre detaljer om terminalen.

- Våre investeringer og jobbskaping ved CVG vil skje over tid. Vi har ikke offentliggjort noe tidsskjema for bygging, men vi håper å stikke spaden i jorda snart, sier en talskvinne til Lloyds Loading List.

Amazon har allerede rundt 10.000 ansatte i Kentucky.

I fjor inngikk Amazon avtale om å lease 40 fraktfly, og 16 av de flyene er allerede i tjeneste.

- Vi jobber hardt for å sikre at CVG er et storartet sted å gjøre forretninger, og kunne ikke vært mer fornøyd med at Amazon anerkjenner den jobben vi gjør med planer om å bygge en klasseledende flyfraktterminal ved vår flyplass, sier Candace S. McGraw, CEO ved CVG.