Ved hjelp av sensorteknologi og trådløse signaler skal Altibox og Wilhelmsen gjøre godstrafikken smartere.
Ved hjelp av sensorteknologi og trådløse signaler skal Altibox og Wilhelmsen gjøre godstrafikken smartere.

Altibox registrerer containere trådløst

Wilhelmsen-gruppen har inngått et samarbeid med Altibox om fremtidens utbygging og utrulling av IoT-nettverk og -tjenester.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gjennom selskapet Lora IoT AS vil Wilhelmsen levere tjenester som lar ekspeditører overvåke og optimalisere driften, opplyser Altibox i en pressemelding.

Ved å benytte seg av Altibox’ landsomfattende sensornettverk, kan store mengder data hentes inn på en enkel måte og forbedre sporing og logistikk. De trådløse sensorene kan overvåke mange variabler, som for eksempel tilstanden til en maskin, miljømessige beregninger eller plasseringen av en vare eller eiendel. Disse dataene kan igjen eksempelvis brukes til å utføre forebyggende vedlikehold.

NorSea implementerer nå den nye teknologien på sin base i Dusavik i Stavanger til kontroll og utnyttelse av selskapets godstraller, som en del av prosjektet med å gjøre alle deres baser digitale. Planen er å installere sensorer på alle NorSea sine baser i Norge i løpet av 2021.

- Samarbeidet mellom Wilhelmsen og Altibox vil gjøre det mye enklere å ha oversikt og kontroll på hvor godset befinner seg. Dette gir store effektiviseringsfordeler og bidrar også til å redusere unødvendig transport, som igjen er godt for miljøet, sier Senior Project Manager Jon Helge Ulstein i Wilhelmsen-gruppen.

- Vi har bygget ut og drifter et nasjonalt sensornettverk som Wilhelmsen nå tar i bruk for å levere kostnadseffektive og veltestede løsninger. Sensornettverket gjør det mulig å innhente store mengder data og kan brukes til å legge til rette for bedre tjenester og utvikle nye tjenester for bedrifter, kommuner og innbyggere, sier direktør for strategi og forretningsutvikling i Altibox, Ane Marte Hausken.

Powered by Labrador CMS