Overtar driftsansvaret for godsterminaler

Jernbaneverket tar over ansvaret for driften av godsterminaler, og jobber videre med å konkurranseutsette driften av dem.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Der terminalene tidligere har vært delt i offentlige og private deler, blir alt nå offentlig, underlagt Jernbaneverket, forklarer leder for terminaler i Jernbaneverket Kjell Maudal på Jernbaneverkets nettsider.

– Med en enhetlig styring og koordinering av alle områder på terminalen, vil vi tilrettelegge for mer konkurranse på terminalene, utdyper Maudal.

Overtar all infrastruktur

Kjøpsavtalen med RailCombi ble signert like før jul, og inkluderer fastmonterte lastekraner på Alnabru og all annen jernbaneteknisk infrastruktur på terminaler i Norge.

Bakgrunnen for overtakelsen er et oppdragsbrev fra Samferdselsdepartementet datert 4.juli. i år, hvor det blant annet heter at:

«Driftsansvaret for jernbanegodsterminalene […] overføres til Jernbaneverket og at selve driften av terminalene konkurranseutsettes.»

Mest mulig effektivt

Regjeringen har også bedt om en plan for hvordan driften av terminalen kan gjennomføres med mest mulig effektiv konkurranse.

– Med disse kontraktsigneringene sluttføres første del av oppdraget fra departementet, konkluderer Maudal.

Videre skal det lages lokale avtaler for hver enkelt terminal.

– Vi skal i dialog med godsnæringen finne de mest optimale løsningene som sikrer konkurranse på terminalene, avslutter Maudal.

Powered by Labrador CMS