Tom Wilhelmsen AS er et av datterselskapene i TW Gruppen.

TW Gruppen AS kjøpes opp

Datterselskaper av TW Gruppen er: Tom Wilhelmsen AS, Massebalanse Norge AS, Massebalanse Oslo AS og TWI Eiendom AS.

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Inin Group AS har blitt enig om hovedvilkårene i en avtale om å kjøpe 70 prosent av TW Gruppen AS. TW Gruppen driver innen miljøvennlig håndtering, transport og resirkulering av gravemasser. Med det planlagte oppkjøpet, vil Inin Group etablere massehåndtering og -resirkulering som en fjerde investeringsplattform.

TW Gruppen har investert omtrent 120 millioner kroner i et gjenvinningsanlegg for gravemasse på Disenå i Sør-Odal, Innlandet. Anlegget skal være i full drift i løpet av andre kvartal 2023. Resirkuleringsanlegget er et av kun to på Østlandet.

TW Gruppen har som mål å levere konsoliderte inntekter på 205 millioner kroner og driftsresultat på 36 millioner kroner i 2023, og forventer å øke dette til 270 millioner kroner i inntekter og driftsresultat på 65 millioner kroner i 2024.

– I dag er Norge dårligst i klassen når det kommer til resirkulering og gjenbruk av gravemasser som sand, grus, leire, sement og stein. Norske myndigheter legger imidlertid stadig mer press på utviklere for å gjenbruke resirkulerte gravemasser, så vi forventer at dette markedet vil vokse betraktelig de neste tiårene. Med sitt toppmoderne anlegg for vasking og resirkulering av gravemasser på Disenå, og tilhørende infrastruktur i Oslo-regionen, har TW Gruppen et perfekt utgangspunkt for å kapitalisere på denne trenden, sier Øivind Horpestad, konsernsjef i Inin Group.

Ifølge Norges geologiske undersøkelse (NGU) gjenbruker Norge cirka 55 prosent av overskuddsmasser. I Nederland er tilsvarende tall 99,8 prosent.

Tom Wilhelmsen og daglig leder i Massebalanse Norge, Tom Fossum, på vaskeanlegget på Disenå som er bygget og godkjent for å ta imot gravemasser fra klasse 1 til 5.

– Det er økende etterspørsel etter gjenbruk av resirkulert masse, med kun én nåværende leverandør på Østlandet. Vi er nå i siste fase av idriftsettelsen av resirkuleringsanlegget vårt som er levert av CDE Group, som er den ledende leverandøren av resirkuleringsanlegg for gravemasser. Offentlig sektor vil i økende grad kreve gjenbruk av resirkulerte masser, og bygg- og anleggsnæringen må etterleve dette, sier Tom Wilhelmsen, administrerende direktør i TW Gruppen AS.

Om TW Gruppen

Morselskapet TW Gruppen AS ble etablert i 2012 og består i dag av fire datterselskaper:

  1. Massebalanse Oslo AS: Mottakssted for gravemasser på Haraldrud I Oslo. Herfra blir forurensede masser transportert til anlegget på Disenå for vasking og resirkulering (se punkt 2 under). Massebalanse Oslo selger også resirkulert masse til byggeprosjekter.
  2. Massebalanse Norge AS: Mottar, renser og resirkulerer gravemasser på innendørs renseanlegg på Disenå, cirka 60 kilometer nordøst for Oslo. De resirkulerte, rene massene selges til gjenbruk i byggeprosjekter.
  3. Tom Wilhelmsen AS: Massetransportfirma med en bilpark på 33 lastebiler som gjennomgår et fornyingsprogram hvor dieseldrevne lastebiler erstattes med helelektriske lastebiler.
  4. TWI Eiendom AS: Eier landområdet og eiendommen til vaske- og gjenvinningsanlegget på Disenå.

Gjenvinningsanlegget på resirkuleringsanlegget kjører nå første tester på ti tonn masse daglig. Anlegget er i stand til å resirkulere og gjenbruke opptil 80 prosent av gravemassene som anlegget mottar.

Anlegget har tillatelse til å produsere 350.000 tonn i året.

Transaksjonsdetaljer

I henhold til avtalevilkårene, vil Inin Group kjøpe 70 prosent av aksjene i TW Gruppen, og 51 prosent av aksjene i TWI Eiendom AS. Inin Group har en opsjon på å erverve resterende 30 prosent av aksjene i TW Gruppen. Transaksjonen er underlagt sedvanlige gjennomføringsbetingelser, tilfredsstillende due diligence og endelig transaksjonsdokumentasjon.

Det første vederlaget vil bestå av 20 millioner kroner i Inin Group-aksjer, verdsatt til 2.80 kroner per aksje, 10 millioner kroner i kontanter ved sluttføringen av transaksjonen, og 5 millioner kroner i september 2023. Det påfølgende vederlaget er basert på en earn-out-modell basert på 6 x gjennomsnittlig driftsresultat (EBIT) i TW Gruppen AS i 2023, 2024 og 2025, med årlige oppgjør som gjøres opp 60 prosent i kontanter og 40 prosent i aksjer i Inin Group. Inin Group har en solid balanse og trenger ikke skaffe midler for å finansiere kontantdelen av vederlaget.

Den aksjebaserte delen av det totale vederlaget vil delvis bli gjort opp i egne aksjer eid av Inin Group som er kjøpt i markedet gjennom selskapets tilbakekjøpsprogram, og delvis gjennom utstedelse av nye aksjer i Inin Group i henhold til fullmakt mottatt på selskapets generalforsamling 29. juni 2022.

Den endelige aksjekjøpsavtalen forventes å bli undertegnet i løpet av andre kvartal i 2023.

Powered by Labrador CMS