Gjør Aker Brygge til «containerhavn»

Denne uken starter oppbyggingen av det som skal være et minikjøpesenter på Aker Brygge ito år mens butikker og serveringssteder i tre bygg på bryggen totalrenoveres.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er Norwegian Property som eier lokalene på Aker Brygge. De har sett at konseptet med butikk i containere som en midlertidig løsning fungerer godt blant annet i London. Nå plasserer de Nores første «shop in box» på Oslos paradebrygge mens bygningsmassen pusses opp.

Det er containertilbyderen BNS, med hovedkontor i Oslo og containeranlegg i Ytre Enebakk, som leverer butikk- og serveringslokalene i stål.

- Vi får spesialbygget 13 40-fot-containere og ti 20-fot-containere i Kroatia. Disse kjøres hit på lastebiler i løpet av denne og neste uke, sier adm. direktør Haakon Thorsen i BNS til AT.no.

Etter planen skal det stå elleve 40-fot-containere og åtte 20-fot-containere på bryggetorget, og to på 40 fot samt to på 20 fot på brygga nær Nesodden-båtene.

- Alternativet til dette ville vært å stenge butikker og serveringssteder på Aker Brygge i to år, så dette er et bra tilbud til leietakerne og Oslos befolkning i renoveringsperioden, sier Thorsen.

De «norske shop in box»-containerne med ventilasjon og isolasjon er mye mer tekniske enn London-versjonen, på grunn av norske byggeforskrifter, ifølge BNS-lederen.

Powered by Labrador CMS