Gjør Aker Brygge til «containerhavn»

Denne uken starter oppbyggingen av det som skal være et minikjøpesenter på Aker Brygge ito år mens butikker og serveringssteder i tre bygg på bryggen totalrenoveres.

Publisert Sist oppdatert

Det er Norwegian Property som eier lokalene på Aker Brygge. De har sett at konseptet med butikk i containere som en midlertidig løsning fungerer godt blant annet i London. Nå plasserer de Nores første «shop in box» på Oslos paradebrygge mens bygningsmassen pusses opp.

Det er containertilbyderen BNS, med hovedkontor i Oslo og containeranlegg i Ytre Enebakk, som leverer butikk- og serveringslokalene i stål.

- Vi får spesialbygget 13 40-fot-containere og ti 20-fot-containere i Kroatia. Disse kjøres hit på lastebiler i løpet av denne og neste uke, sier adm. direktør Haakon Thorsen i BNS til AT.no.

Etter planen skal det stå elleve 40-fot-containere og åtte 20-fot-containere på bryggetorget, og to på 40 fot samt to på 20 fot på brygga nær Nesodden-båtene.

- Alternativet til dette ville vært å stenge butikker og serveringssteder på Aker Brygge i to år, så dette er et bra tilbud til leietakerne og Oslos befolkning i renoveringsperioden, sier Thorsen.

De «norske shop in box»-containerne med ventilasjon og isolasjon er mye mer tekniske enn London-versjonen, på grunn av norske byggeforskrifter, ifølge BNS-lederen.