Espen Andve og Seafront Logistics er på offensiven. Foto: Per Dagfinn Wolden

Pentagon overtar Seafront-logistikken

Pentagon Freight Services (PFS) AS tar i dag over spedisjonsavdelingen til Seafront Logistikk AS (SFL).

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Markedssjef og spedisjonsansvarlig Espen Andve i Seafront forteller til Mtlogistikk at 18 ansatte i Larvik og Kristiansand , inklusiv han selv, er ansatt i Pentagon fra 25.  juni.

PFSs sterke ønske om ytterligere vekst og styrking av posisjonen innen Air & Sea-segmentet er bakgrunnen for transaksjonen.

- SFL og PFS har kompletterende kundeportefø1je og godt kjennskap til hverandre gjennom flere år, og ser derfor for seg en rask og god integrasjon, sier daglig leder Morten Årikstad i Seafront.

Han viser til at SFL opplever stadige utfordringer som liten og frittstående speditør, og at løsningene blir tilgjengelige som en del av Pentagon.

Seafront Group AS eier 50% av Pentagon i Norge. Gjennom denne transaksjonen får gruppen ett fokus på spedisjon og ikke to som i dag.

Aktiv pådriver

- Seafront vil foruten å være en aktiv pådriver i den videre utviklingen av Pentagon, arbeide aktivt med a videreutvikle den gjenværende virksomheten i Seafront Logistics AS, sier Årikstad, og fortsetter:

- Med overføring til PFS får SFL-ansatte nye kolleger, globalt.

Foruten kontorene i Norge (Stavanger, Kristiansand, Larvik og Oslo), har Pentagon kontorer på 75 lokasjoner over hele verden. Pentagon i Norge vil etter transaksjonen telle over 80 medarbeidere i Norge.

Overtakelsen gjelder ansatte og kunde/leverandør-forhold, og ikke SFLs virksomhet innen port service, port haulage, port security, samt Seafront Dockers AS. Denne virksomheten fortsetter under Seafront Logistics AS.

Vellykket foretak

Pentagon Freight Services AS ble etablert i 2012 som et joint venture mellom Pentagon Freight Services PLC og Seafront AS. Selskapet er et produkt av et historisk vellykket forhold mellom de to selskapene, noe som gir Pentagon-organisasjonen et fotavtrykk i et av verdens største olje- og gassmarkeder.

Med kontorer i Kristiansand, Stavanger og Oslo har selskapet en sterk tilstedeværelse på den norske markedsplassen.

Da den Sørlandsbaserte familien Årikstad startet Seafront Logisttics AS i 2006 var planen å utvikle den 50 år gamle familiebedriften til en bedrift som skulle drive internasjonalt. Nå 13 år senere viser historien at satsingen har gitt flotte resultater.

Powered by Labrador CMS