Helge Larsen og Sped Trans ser lyst på fremtiden. Foto: Per Dagfinn Wolden
Helge Larsen og Sped Trans ser lyst på fremtiden. Foto: Per Dagfinn Wolden

Helge har solid tak i Sped Trans-rattet

Helge Larsen og Sped Trans har etablert et godt fotfeste i bransjen, etter at Fredrikstad-selskapet overtok arven etter Cargo Partner-gründer Ivar S. Alsaker.

Publisert

Sped Trans AS har nå flyttet til nye kontorer i Titangaten 7. - Her har vi fått tidsmessige kontorer i de tidligere lokalene til Fredrikstad Transport og Spedisjon, forteller daglig leder Helge Larsen i Sped Trans AS som er inne i sitt sjette driftsår.

Selskapet ble etablert i mai 2011 av Petter Fausko og Stein G. Nappen. 4. oktober samme år kom Helge Larsen inn på eiersiden og er daglig leder.

- Vi har for lengst fått bekreftet at vi er liv laga. Men så har vi bygget sten for sten med tæring etter næring i en sunn forretningsdrift, understreker Larsen.

Lang fartstid

Helge Larsen har lang fartstid i Cargo Partner (OnTime Logistics).

– Vi tilbyr innlandstransport og trafikk i Norden. Vi ble tidlig klar over en god mottagelse av kunder i Østfold, og som setter stor pris på et lokalt, privateid transportselskap, forteller Larsen.

Han legger ikke skjul på at virksomheten drives i Cargo Partner-gründer Ivar S. Alsakers ånd. Larsen har samarbeidet med Alsaker siden etableringen av Skandinavisk Bilspedisjon i Trondheim i 1981 til Alsaker solgte Cargo Partner i 2008. Larsen har vært utlandssjef i Cargo Partner Fredrikstad siden etableringen av selskapet i 1990. Foruten å være adm. direktør i Cargo Partner Fredrikstad siden 1992, har Larsen også vært både regionsansvarlig og driftssjef i Cargo Partner AS. I 2011 sluttet Larsen i Cargo Partner etter 21 år i selskapet.

- Personlig service og individuell kundebehandling settes i høysete i Sped Trans. Kundemassen har derfor strømmet til. – Vi har eget distribusjonsnett på Østlandet, og via en landsdekkende samarbeidspartner tilbyr vi et komplett innlandstilbud. Vi samarbeider også med Airsped AS (flyfrakt) og Andersen & Mørck AS (stevedoring/spedisjon), et samarbeid som gir positive ringvirkninger for alle parter, understreker Larsen.

Johnsen forsvinner

Vår kollega Frode Johnsen, som har vært salgs- og markedsansvarlig siden starten i 2011, har valgt å ofre seg helt for båtbransjen. Skal drive egen marina på Gresvik i Fredrikstad. Dette medfører at Sped Trans AS er på utkikk etter en arvtager for Frode.

Nå jobbes det intenst med å finne en salgs- og markedsansvarlig som kan hjelpe oss med å utvikle Sped Trans AS videre.

Vi i Sped Trans har stor tro på at det fortsatt vil være plass til små og mellomstore spedisjonsbedrifter, som kan tilby det meste innen transport, spedisjon og fortolling. Sped Trans AS er stor nok til å kunne tilby våre kunder stordriftsfordeler, men samtidig små nok til å kunne gi våre kunder en høy grad av personlig service.