Fra nyttår blir det bare 50 prosent oppmøte på Ahlsell-kontoret for Gjert Ingebrigtsen.

Gjert trapper ned

Å være sjef for logistikkplanlegging i Ahlsell, samtidig som han er trener for verdens beste løperbrødre, er krevende. Nå vil Gjert Ingebrigtsen ha mer fritid.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gjert Ingebrigtsen (53) har trent sine tre sønner, Henrik, Filip og Jakob til den ypperste verdenseliten i mellom- og langdistanse i friidrett. Alt mens han har hatt en stilling som sjef for logistikkplanlegging i Ahlsell.

Neste år blir det en litt annen hverdag for trenerpappaen, som har jobbet med logistikk i over 30 år.

– Nå trapper jeg ned til 50 prosent hos Ahlsell fra januar, forteller han til Moderne Transport.

Vi møtte Gjert hjemme på kjøkkenet i Sandnes for å høre om 53-åringens karriere, lederstil og hvordan han får jobb og trenergjerning til å gå opp. Et større intervju kan du lese i neste utgave av Moderne Transport.

Mer tid til familien

Denne dagen like før jul, har Gjert hjemmekontor siste halvdel av dagen, fordi yngstesønnen William (6) kommer tidlig hjem fra skolen. Og det er nettopp for å få mer tid med familien, at Gjert nå blir mindre å se på kontoret.

– Men du slår oss som en person som kanskje kan ha litt problemer med å bare jobbe i halv stilling?

– Det blir jo opp til meg selv å styre det da. Da kan jeg kanskje få litt tid med familien og kanskje få litt ferie. Jeg håper jo på det, å kunne få litt ferie og mer kvalitetstid med familien. I stedet for å bare ha det jaget hele tiden, sier Gjert, som mer eller mindre hele Norge er på fornavn med, etter den eventyrlige sportslige suksessen og ikke minst NRK-serien Team Ingebrigtsen.

I fjor vant han prisen som «Årets trener» under Idrettsgallaen, og han er på ny nominert foran Idrettsgallaen 2020, som finner sted i Hamar 4. januar. 

Ved siden av full jobb i Ahlsell, trener Gjert fortsatt Henrik, Filip og Jakob på daglig basis. I tillegg har han ansvar for økonomi og lønn i de to frisørsalongene kona Tone driver. Men å slutte helt i jobben hos Ahlsell klarer han ikke.

– Det var jo et alternativ å gå av helt og holdent, men jeg vil gjerne ha en fot innenfor systemet, for jeg trives veldig godt med det, sier Gjert.

Har aldri hatt fri

Det siste tiåret har hverdagen ofte vært en vrien kabal for Gjert, og det er blitt minimalt med fritid. Jobb fra 07-15, så trenergjerning på ettermiddagene. De fleste feriedager er blitt brukt på treningsleirer og friidrettsmesterskap.

– Jeg har ikke hatt fri noen gang. Ferie og fri og sånn, det har jeg ikke hatt muligheten til å prioritere, sier han.

Det at han bruker såpass mye tid på Henrik, Filip og Jakob, gjør naturligvis at det blir mindre tid til annet, blant annet William og Ingrid (13), som fortsatt bor hjemme.

– Det gjelder å fordele oppmerksomheten på alle. Det er jo den største utfordringen, å få tid til alle, spesielt han minste og hun på 13. Jeg kan ikke bare bli Ahslell eller idretten, det må være noe imellom der også, reflekterer Gjert.

Les et stort intervju med Gjert Ingebrigtsen i Moderne Transport #1 2020, som kommer i slutten av januar. 

Powered by Labrador CMS