Tidligere styreleder Erik Mørch har overtatt som daglig leder i Accelerator etter Ketil Møller som har gått over i styreleder-rollen.

Akselerasjon med Erik Mørch

Erik Mørch bidrar til ny gull-alder for Accelerator. Først som styreleder de siste to årene. Nå som daglig leder.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Allerede første kvartal 2019 oppnår Romeriks-bedriften solid vekst.

Mørch berømmer også de 23 medarbeiderne for logistikkleverandørens positive vekst.

Ifølge Næringsliv på Romerike vil Accelerator omsette for rundt 70 millioner kroner ved kommende årsskifte.

– Vi har store mål, ja. Likevel skal ikke vekst føre til at fokus på tjenestekvalitet og kundenes behov bli skadelidende. Personlig oppfølging er et viktig konkurransefortrinn for oss, understreker daglig leder Erik Mørch.

Større lagerhotell

Accelerator har mange og store nabobedrifter på Gjelleråsen, som Vectura, Ringnes og Diplom-Is.

Selskapet har aldri hatt planer om 3PL og lagerhotell som kjernevirksomhet. Men Accelerator ser at mange bedrifter i området og deres eksisterende kunder har behov for ekstra lagerkapasitet, enten permanent eller midlertidig.

Derfor har de planer om å tilby ytterligere lagerplass i bygget med seks store porter og 6000 palleplasser i reol, bare et steinkast unna.

– Men vi skal først og fremst levere transport fra utlandet til Norge. 70 prosent av omsetningen hos Accelerator kommer fra utenlandsk frakt.

Det er det vi er gode på med et svært godt nettverk i flere land. Det er også der vi skal hente vår vekst, sier Mørch, som etter to og et halvt år som styreleder i Accelerator AS, nylig tok over som daglig leder etter Ketil Møller.

61-åringen har lang og bred erfaring fra logistikkbransjen fra blant annet Bring Warehousing, hvor han var adm. direktør og produktsjef i til sammen 15 år.

Mørch kom inn i bransjen i 1979 og var med i et selskap som var pionerer på lagerhotell i Norge. Selskapet vokste sterkt og hadde på et tidspunkt 150.000 m2 lager over hele Norden.

I 2000 ble så virksomheten kjøpt opp av Bring, og Mørch ble ansatt som administrerende direktør.

Han sluttet i Bring i 2016 og startet egen konsulentvirksomhet.

Gjennom sin interesse for logistikkfaget kom han i kontakt med eierne av Accelerator, Linda Skarphol og Ketil Møller, på sammenkomster i regi av NHO Logistikk og Transport.

Unikumet Linda Skarphol

Eier Linda Skarphol bidro sammen med Ketil Møller til at Accelerator fikk en "flying start" etter oppstarten i 2002.

 

– Jeg har aldri møtt noen som er mer kompetent innen logistikk enn Skarphol, et unikum både faglig og i produksjonen, sier Mørch.

I dag leder hun trafikkvirksomheten i Accelerator.

Den andre eieren og tidligere daglig leder, Ketil Møller, som er gründer og den med kreativitet og sterk kommersiell teft, har tatt en friere rolle og bruker sitt nettverk til å reise ut for å etablere nye internasjonale forbindelser.

– Min oppgave har vært å etablere gode rutiner, oversikter og strukturer i selskapet. Jeg kjenner både selskapet og eierne godt etter mitt styreverv, og vi har ofte forskjellige meninger, men finner alltid gode løsninger. Vi utfyller hverandre på en konstruktiv måte, sier Erik Mørch.

Fortsatt sten på sten

Selv om Accelerator har et helt annet kundefokus enn de tidligere arbeidsgiverne, kan Mørch bruke mye av sin erfaring fra logistikkgiganten, både innenfor struktur og business cases.

Styreleder Ketil Møller har tatt en friere rolle.

– De neste fem årene ser jeg for meg at strategien fortsatt blir å legge sten på sten. Vi skal selge våre tjenester ved hjelp av gode tilbakemeldinger fra kunder, og vi skal vokse med våre kunder. Vi har ikke en isolert utviklingsavdeling, slik store aktører har, men lytter til kundens behov og utvikler produktet i henhold til de tilbakemeldingene vi får, sier den relativt ferske daglige lederen, Erik Mørch.

Tok grep

 

Accelerator AS gjorde det eneste riktige da de flyttet fra byen til Skjetten, etter 14 år på ulike adresser i Oslo.

- Etter at vi kom inn i nye logistikk-lokaler har vi høynet både kvalitet og trivsel, forteller Ketil Møller.

Accelerator har en skinnende fasade med piler som peker oppover.

Som mange andre bedrifter har Accelerator og eierne Linda Skarphol og Ketil Møller hatt opp- og nedturer.

– Men vi har hele tiden hatt klokketro på bedriftens muligheter. En bekreftelse på det er at vi i 2016, på tross av to år med svake økonomiske resultater, tok beslutning på å inngå avtale for leie av nye og tilpassede logistikklokaler på Lahaugmoen, et «steinkast» fra bedrifter som Staples, Vectura og Ringnes, forteller Møller.

Møller startet Accelerator sammen med Linda Skarphol i 2002. Med bryggerigiganten Ringnes som kunde fikk bedriften en "flying start".

Powered by Labrador CMS