Morten Strand, CEO i Abax, ser frem til samarbeid med Tryg.

Datadrevne forsikringsløsninger

Tryg og Abax innleder innovativt samarbeid.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsikringsmarkedet har i stor grad vært uendret de siste tiårene. Prismodeller og tilpasninger har vært gjort på generelt grunnlag for å kunne standardisere produktene. Men med tilgang til nye mobilitetsløsninger og dataanalyse står forsikringsbransjen overfor store forandringer.

For å være helt i front av denne utviklingen har Tryg, Skandinavias største forsikringsselskap og Abax, Nordens største telematikkselskap, inngått et strategisk partnerskap. Sammen skal de utvikle helt nye, data-drevne forsikringsløsninger for bedriftsmarkedet. Dette vil gi kunden en tryggere, enklere og mer bærekraftig hverdag i fremtiden, melder selskapene i en pressemelding. Abax og Tryg vil gjennom sitt samarbeid ta i bruk eksisterende teknologi på nye måter og kombinere selskapenes kompetanse, for å skape nye produkter.

– Vårt partnerskap med Tryg er en viktig milepæl i vårt strategiske arbeid med utvikling av nye data-drevne tjenester og produkter. Våre kunder vil oppleve at de får tilgang til helt nye tjenester som er tilpasset deres behov og forbruk. Det er også en spennende utvikling for forsikringsmarkedet i Norge, som vi er glade og stolte over å være en del av, forteller Morten Strand, CEO i Abax.

– Med tilgang til mobilitetsdata fra Abax-plattformen har vi et underlag som gir oss mulighet til å utvikle helt nye løsninger og forsikringsprodukter. Vi ser også muligheter for å redusere skaderisikoen, og i tillegg gjøre sjåførene mer bevisst på hvordan de kan redusere sitt klimautslipp. Det vil ha stor betydning for hverdagen til våre kunder, og blir en gamechanger for hvordan man tenker forsikring, sier Ingeborg Morken, direktør for Næringsliv i Tryg.

Powered by Labrador CMS