Lars Holm og Adrianne Ubeda feirer

Tromsøbedriften Lars Holm Shipping fyller 50 år, og da er Ølhallen stedet.

Publisert Sist oppdatert

Markeringen skyldes at Lars Otto Holm etablerte shipping-selskapet 6. mai 1963.

Global

50 år etter tilbyr 11 ansatte fortsatt transport og spedisjon til lands og til vanns over hele verden, og hvor mange av oppdragene retter seg mot Russland og Svalbard.

– Vi leverer også tjenester i regionen her nord, men også resten av landet nyter godt av selskapets lange erfaring. Vi er også en sentral aktør i det som skjer i Nord-Norge, innen både petro- og fiskerinæringen, forteller daglig leder Adrianne Ubeda som har jobbet i Lars Holm Shipping i 22 år.

Selskapet har vært involvert i transport på sjø, land og i luften siden etableringen. På Breivikaterminalen tilbyr selskapet også lagerhus, terminaltjenester, befraktning, skipsmekling, tollklarering og autorisert regnskapstjeneste.

Hoppet inn i mannsbastionen

Ubeda gjorde for noen år siden et solid hopp inn i norsk transport- og logistikkbransje som første kvinnelige styremedlem i Logistikk- og transportindustriens Landsforening (nå NHO Logistikk og Transport). Lederen i Tromsø-selskapet bidro til en milepæl i bransjen.

Ubeda ble ansatt i Lars Holm Shipping i 1991 som nyutdannet siviløkonom med ansvar for økonomi, regnskap og IT. Siden 2004 har hun vært daglig leder.

Livsmot

At selskapet fortsatt holder god stand skyldes ikke minst Ubedas konstante livsmot for spennende og interessante oppgaver. Hennes hverdag spenner fra lossing og terminalarbeid til styremøter i blant annet NHO Logistikk og Transport sentralt og region Nord-Norge.

- Men de viktigste arbeidsoppgavene er nok å koordinere og organisere arbeidet til 11 innsatsfylte ansatte i Lars Holm Shipping, sier hun.

Politisk påvirkning

Ubeda understreker også nødvendigheten med å motivere og påvirke politiske myndigheter til å legge bedre til rette for sjørelatert transport. Ikke minst ser hun på arbeidet med å få mer gods over fra vei til sjø som en prioritert oppgave.

- Å være samferdselspolitisk engasjert, med blant annet å sette Nord-Norge ”på kartet” i logistikksammenheng, er en viktig oppgave. Vi i nord har andre utfordringer enn store deler av resten av landet. Vi er storforbruker av toget. Men det stopper i Narvik, og da må vi ty til andre transportmidler som båt og bil. Tromsø er imidlertid et viktig logistikknutepunkt. Med Breivika i sentrum har vi nærhet til både havne- og flyplassfasiliteter, og ikke minst nærhet til kontinentet, understreker Ubeda.

Nærkontakt

Et fremtredende motto hos den livsglade kvinnen med spansk blod i årene, er ”alt for kunden”.

- Som logistikkpartner er det viktig med nærkontakt. Det er gjennom individuell kontakt vi oppnår de beste løsningene og de gode resultatene, understreker Ubeda.

Hun går ikke av veien for å koble av i gode venners lag med god mat og drikke. I dag kan hun feire med god grunn i Tromsøs storstue, Ølhallen, med 100 gjester, musikkinnslag, fest og moro.