Det nye anlegget på 44.000 kvadratmeter strakk seg langt inn i tåkehavet på åpiningsdagen.

Åpnet Norges største 3PL-anlegg

Men for Prime Cargo er 44.000 nye kvadratmeter allerede i ferd med å bli for lite.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I løpet av de siste ukene har SR Group-eide Prime Cargo flyttet fra tre ulike anlegg i Vestby, til et flunkende nytt gigantanlegg på 44.000 m², noe som etter alle solemerker er landet største rene 3PL-anlegg. Prime Cargos totale lagerareal i Vestby er dermed økt fra 24.000 m².

– Likevel er det snart fullt, forteller en sliten men glad daglig leder Joachim Branko Hansen til Moderne Transport etter at flytteprosessen er i noenlunde i havn, etter at åpningsseremonien var gjort og kake fortært.

Det nye anlegget består av to lagerbygg samt en terminal som binder dem sammen på en helt nyutviklet tomt i Vestby. Totalt er det plass til drøyt 75.000 paller. Opprinnelig hadde Prime Cargo leid 38.000 m² av NREP Logicenters, med opsjon på de resterende 6000 kvadratmeterne i bygget. Men det er allerede tatt i bruk.

– Det har vært mye jobb og mange søvnløse netter i løpet av flytteprosessen, innrømmer Joachim Branko Hansen, som nå kan fryde seg over et topp moderne og helt nytt gigantanlegg.

Daglig går det omkring 2000 paller inn og ut av anlegget. Pallene står på reoler levert av Lager og industrisystemer (LIS) og betjenes av totalt 66 trucker fra Linde og Jungheinrich. Vareflyten skal styres av Astro WMS fra Consafe Logistics. 

I Vestby sitter også fortollingsavdelingen og bilspeditører samt ledelse og IT/HMS/HR-funksjonene. Fly og sjø aktiviteten holder hus på Gardermoen. Prime Cargo er en leverandør av logistikk- og transporttjenester via bil, båt, eller fly. Blant tjenestene er frakt av gods, fortolling, lagring og videreforsendelse av gods.

Jakter nytt allerede

3PL-markedet har vist en fin vekst, og det merker de hos Prime Cargo. Branko Hansen er allerede på jakt etter et sted i nærheten å kunne bygge enda et anlegg. Spesielt når grensen på 350 kroner for tollfri netthandel fjernes 1. januar neste år, vil det bli større behov for 3PL-tjenester for utenlandske aktører, tror Branko Hansen.

Han håper at eier SR Group vil investere videre i et nytt anlegg i Vestby innen kort tid.

Les også: SR Group i omstilling

Branko Hansen skryter for øvrig av Vestby kommune, som har skjønt at det er attraktivt å ha logistikkanlegg lokalt.

– Ordfører Tom Anders Ludvigsen har gjort dette til en foregangskommune gjennom mange år, sier han.

Og Ludvigsen var selvsagt invitert til å åpne det nye anlegget. I sin lille tale understreket han at slike logistikkbygg bidrar til å skape arbeidsplasser og inntekter for kommunen.

– Men vi ser helst at de ansatte bosetter seg her også, for selskapsskatten går rett til Siv Jensen, smilte Ap-ordføreren.

HØYTIDELIG: Vestbys ordfører Tom Anders Ludvigsen (Ap) foretok snorklippingen sammen med managing director i Prime Cargo Joachim Branko Hansen (til venstre) og CEO og eier i SR Group, Bjørn Røstad.

60 ansatte

I første omgang gir Prime Cargo-anlegget arbeid til rundt 60 ansatte, pluss innleide vikarer.

– I øyeblikket har vi 20–25 innleide, sier Branko Hansen.

Han forteller at de har mange kunder som har varer plassert i bygget, men at rundt 20 kunder står for 95 prosent av omsetningen.

På lageret varierer også omløpshastigheten kraftig fra kunde til kunde, og varegruppe til varegruppe.

– Rundt 1/3 av lageret «snus» et par ganger i året, mens resten snus minst en gang i måneden, sier Branko Hansen.

Powered by Labrador CMS