Satser på warehousing og 3PL

Tor M. Watne skal «trimme» lagerdriften og logistikk-kjeden i norske bedrifter.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han er nyansatt logistikkrådgiver i Norwegian Logistics for å styrke selskapets kompetanse innen warehousing og 3PL.

– Siden oppstarten i 2000 har vi redusert kostnadene med 10-25 prosent, primært på transportdelen av logistikken for våre kunder. Nå styrker vi satsingen på warehousing og 3PL, sier daglig leder Trond Iversen.

Holdningsendring

- Det er ikke sikkert at det er mest effektivt og lønnsomt å drifte eget lager, sier logistikkrådgiver Tor M. Watne, og forteller videre:

– For 30 år siden hadde firmaer egne lastebiler, men nå har omtrent alle outsourcet transport. Likevel gjøres lagerdriften hos de fleste fremdeles på ”gamlemåten”. Kun 10 prosent av norske bedrifter outsourcer dette området, sammenlignet med 40-50 prosent på kontinentet. Men også ved å fortsette å drifte eget lager, kan mye gjøres for å forbedre effektiviteten og dermed spare store kostnader, sier Watne.

Tiltak for kost-nytte

Han understreker at hans rolle er å analysere den enkelte bedrifts logistikk, og foreslå tiltak etter hva som gir best kost-nytte.

Fra å ha jobbet med fagområdet lagerdrift i mange år, er Watnes oppfatning at mange bedrifter ikke har detaljert oversikt over hva lagerholdet egentlig koster.

– Rent praktisk vil Norwegian Logistics gjennom benchmarking avgjøre hvorvidt det er mest lønnsomt å drive lageret selv eller å sette det bort. Hvis sistnevnte er tilfelle, finner vi gode outsourcingspartnere på det åpne markedet, og gir så en konkret anbefaling, sier Watne som forventer en besparelse på mellom 10-25 prosent.

Powered by Labrador CMS