Bjørn Røstad i SR Group satser på 3PL, General Cargo og lager. Foto: Per Dagfinn Wolden

SR Group i omstilling

Gründer og konserndirektør Bjørn Røstad i SR Group styrker fokusen på 3PL, General Cargo og lager.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- 1. juni solgte vi SR Group Trondheim som et ledd i styrkingen av 3PL- og lagervirksomheten.  Hallingfrakt solgte vi i fjor. Aurland-avdelingen har vi flyttet til vår felles terminal med Bergen Kran & Cargo i Åsane. Herfra transporterer vi daglig ti laster med fisk østover, forteller Røstad.

Bjørn Røstad leder et av Norges største privateide logistikkselskap hvor olje & gass-næringen i dag representerer ca. 70% av virksomheten. I fjor omsatte selskapet med 250 ansatte for 670 mill. kroner.

Pilene opp med logistikk-gigant

Nå peker pilene oppover igjen for transport- og logistikkselskapet på Vestlandet, etter et par år med røde tall.

I Vestby utenfor Oslo, ved E6 mellom Svinesund og Oslo, bygger gruppen i samarbeid med søsterselskapet Prime Cargo et gigantisk logistikkbygg på 38.000 kvadratmeter.

Eiendomsutviklingsselskapet NREP Logicenters står bak utbyggingen av bygget som gradvis tas i bruk fra sensommeren, og som vil være i full drift fra 1. november.

– I løpet av september flytter vi 19.000 paller fra vårt tidligere Vestby-lager til vår 4000 m2 store terminal i et topp moderne logistikkbygg. Prime Cargo har investert i blant annet 52 nye spesialtrucker for 3PL-håndtering i en stor omlastningsterminal med ulike distribusjonsløsninger, forteller Røstad.

SR Group AS er et veletablert transport- og logistikkonsern med hovedkontor i Risavika, Tananger. SR Group AS har i 40 år levert transport- og logistikktjenester til næringslivet.

Etter avviklingen av avdelingene i Trondheim, Aurland og Ål har selskapet avdelinger i Alta, Kristiansund, Bergen, Stavanger, Vestby og Gardermoen.

Godt fotfeste

Siden Bjørn Røstad startet SR Transport for over 30 år siden har gruppen opparbeidet seg et godt fotfeste i bransjen.

I 2014 gikk SR Transport, Waage Transport og Halling Frakt inn under fellesnavnet SR Group AS. Selskapet overtok også store kontrakter innen basekjøring etter Panalpina.

- Daglig har vi 400 oppdrag på veifrakt i Norge og frakter over 15.000 tonn hver dag. SR Group har i en årrekke vært en av de dominerende transportaktørene langs norskekysten og har lokasjoner nær alle de viktigste baser langs norskekysten. 150 vogntog, inkludert leiebiler, bidrar til effektiv transport med daglige ruter fra Hammerfest i nord til Stavanger i sør og til viktige knutepunkter for internasjonal trafikk, sier Røstad og fortsetter:

- Vi kan også skilte med et godt internasjonalt nettverk som tilby dør–dør tjenester verden over. For noen år siden etablerte vi oss også i Brasil gjennom partnerskap med Nicomex i Rio de Janeiro. Dette var et ledd i en klar filosofi om å vokse sammen med kundene, der kundene er, sier Røstad.

Han understreker at SR, gjennom bevist arbeid, har hatt fokus på å bli totalleverandør av logistikktjenester for sine kunder.

Fra den spede starten på midten av 1970-tallet hvor det kun var snakk om biler, har dette nå utviklet seg til fortolling, spedisjon, lager, personalutleie innenlands som utenlands.

Røstad forteller også at å ha ansvaret for over 150 vogntog på veien daglig forplikter.

- Det påhviler et ansvar for trafikksikkerhet i tillegg til å sikre at kundene får godset i tide. Som et ledd i en stadig større miljøbevissthet har vi flyttet flere ti-talls tusen tonn fra vei til sjø. Dette er noe vi har fokus på, og som vi vil fortsette med, forteller Røstad.

SR Group AS – Mongstad

Mongstad base er en av de viktigste offshore forsyningsbaser i Norge. En stor andel av det totale godset som forsyner norsk sokkel blir skipet ut fra Mongstad. SR Group har derfor flere daglige leveranser til Mongstad base for å sikre en mest mulig effektiv vareflyt. I tillegg har SR Group egen terminal på Mongstad for mottak av varer, varelager, offshore pakking, distribusjon og ressurser til å gjøre løfteoperasjoner, kjemikaliehåndtering, samt heavy load operasjoner.

- SR Group er lokalisert på Mongstad for å sikre umiddelbar responstid, samt alle nødvendige ressurser for å kunne håndtere tredjepartslogistikk for våre kunder. Produktbredden er komplett for å kunne gi kunder mulighet til å oppnå en effektiv og sikker logistikk, sier SR Group-gründer Bjørn Røstad.

Powered by Labrador CMS