Full fart i to-spann

Sped Trans har økt omsetningen med 30% det siste året. I to-spann med Andersen & Mørck ser fremtiden svært så lys ut for Fredrikstad-selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Sped Trans, som for to år siden ble etablert av Helge Larsen, Stein G. Nappen og Petter Fausko har allerede fått et godt fotfeste i bransjen.

– Vi har fått en rekke kunder med ADR- og lengdegods. Nå arbeider vi imidlertid med å utvikle prosjektgods som et nytt segment, dette i tillegg til tradisjonelt stykk- og partigods, sier daglig leder Helge Larsen i Sped Trans.

Sped Trans er godt mottatt av kunder i Østfold, og som setter stor pris på et lokalt, privateid transportselskap som tilbyr innlandstransport og trafikk i Norden.

Larsen forteller at budsjettmålet er nådd for lengst. Sped Trans har hatt nærmere 30.000 transportoppdrag i inn- og utland og ca. 5000 oppdrag med fortolling/spedisjon det siste året.

Liv laga

- Vi er så absolutt liv laga. Men vi bygger fortsatt sten for sten med tæring etter næring i en sunn forretningsdrift. Målet er imidlertid å bli en betydelig aktør innen distribusjon i Norge og Norden, understreker Larsen og fortsetter:

- Vår medeier Andersen & Mørck (30%) er en meget positiv ressurs for å nå målene. Dette vil gi positive synergier for begge selskapene.

Totaltilbud

Med røtter tilbake til 1859 har Andersen & Mørck bred kontakt med næringslivet i Østfold. Firmaet har hovedkontor i Fredrikstad og avdelingskontor i Halden. Selskapets hovedprodukter er spedisjon, skipsklarering, lagring og terminalvirksomhet.

– Vi utfyller hverandre svært godt med å tilby næringslivet på Østlandet et totaltilbud innen transport og spedisjon, sier daglig leder Geir Teistung.

Storkundesamarbeid

Teistung leder Norges største skipsklareringsfirma som håndterer ca. 900 skipsanløp årlig.

– Vi samarbeider om større kunder. Sped Trans tar seg av transporten, mens vi tar lagerhotell-biten med blant annet cross-docking og 3PL-lagring, sier Teistung.

Andersen & Mørck har overtatt spedisjonsvirksomheten til M. Hannestad AS. Det betyr at Østfolds ledende aktør innen skipsmegling, spedisjon og godshåndtering står enda sterkere.

Både Larsen og Teistung ser betydningen av å samhandle og utveksle kundegrupper.

Andersen & Mørck har 44 medarbeidere, og 1. september ble tidligere adm. direktør i Itella Logistics, Miran Martincic, ansatt som forretningsutvikler.

Powered by Labrador CMS