Full fart i to-spann

Sped Trans har økt omsetningen med 30% det siste året. I to-spann med Andersen & Mørck ser fremtiden svært så lys ut for Fredrikstad-selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sped Trans, som for to år siden ble etablert av Helge Larsen, Stein G. Nappen og Petter Fausko har allerede fått et godt fotfeste i bransjen.

– Vi har fått en rekke kunder med ADR- og lengdegods. Nå arbeider vi imidlertid med å utvikle prosjektgods som et nytt segment, dette i tillegg til tradisjonelt stykk- og partigods, sier daglig leder Helge Larsen i Sped Trans.

Sped Trans er godt mottatt av kunder i Østfold, og som setter stor pris på et lokalt, privateid transportselskap som tilbyr innlandstransport og trafikk i Norden.

Larsen forteller at budsjettmålet er nådd for lengst. Sped Trans har hatt nærmere 30.000 transportoppdrag i inn- og utland og ca. 5000 oppdrag med fortolling/spedisjon det siste året.

Liv laga

- Vi er så absolutt liv laga. Men vi bygger fortsatt sten for sten med tæring etter næring i en sunn forretningsdrift. Målet er imidlertid å bli en betydelig aktør innen distribusjon i Norge og Norden, understreker Larsen og fortsetter:

- Vår medeier Andersen & Mørck (30%) er en meget positiv ressurs for å nå målene. Dette vil gi positive synergier for begge selskapene.

Totaltilbud

Med røtter tilbake til 1859 har Andersen & Mørck bred kontakt med næringslivet i Østfold. Firmaet har hovedkontor i Fredrikstad og avdelingskontor i Halden. Selskapets hovedprodukter er spedisjon, skipsklarering, lagring og terminalvirksomhet.

– Vi utfyller hverandre svært godt med å tilby næringslivet på Østlandet et totaltilbud innen transport og spedisjon, sier daglig leder Geir Teistung.

Storkundesamarbeid

Teistung leder Norges største skipsklareringsfirma som håndterer ca. 900 skipsanløp årlig.

– Vi samarbeider om større kunder. Sped Trans tar seg av transporten, mens vi tar lagerhotell-biten med blant annet cross-docking og 3PL-lagring, sier Teistung.

Andersen & Mørck har overtatt spedisjonsvirksomheten til M. Hannestad AS. Det betyr at Østfolds ledende aktør innen skipsmegling, spedisjon og godshåndtering står enda sterkere.

Både Larsen og Teistung ser betydningen av å samhandle og utveksle kundegrupper.

Andersen & Mørck har 44 medarbeidere, og 1. september ble tidligere adm. direktør i Itella Logistics, Miran Martincic, ansatt som forretningsutvikler.

Powered by Labrador CMS