På full fart inn i nordisk logistikk.
På full fart inn i nordisk logistikk.

2XUs nordiske logistikk-kontroll

2XU Nordics AS får full kontroll på import og eksport med løsning fra Descartes.

Publisert

2XU (Two Times You) har raskt etablert seg som den mest teknologisk, avanserte sportsmerkevaren i verden og er tilgjengelig i over 70 land. 2XU utvikler og selger kompresjonstøy, våtdrakter, triathlon-, løp- og sykkelklær med fokus på komfort, funksjonalitet og innovasjon. Selskapet ble etablert i Melbourne, Australia i 2005 for produksjon av produkter som kan være med på å forbedre prestasjoner.

Hovedbase i Norge

2XU driver sin nordiske virksomhet gjennom datterselskapet 2XU Nordics AS med hovedadministrasjonen i Norge.

Selskapet har imidlertid valgt å flytte lageret fra Norge til Sverige som har tollager. Dermed unngås dobbel toll på varene som skal til Norge. 2XU Nordics har redusert kostnadene ved tollbehandling, ved selv å utføre dette.

- Vi startet med tollager og egenfortolling i februar 2018 og fikk dermed kontroll over våre import- og eksportdeklarasjoner, sier Kristoffer Jacobsen, finansdirektør i 2XU Nordics AS.

Kostnadsreduksjon

Descartes løsning for tollhåndtering bidrar til betydelig reduksjon av kostnadene knyttet til import og eksport av varer mellom Sverige og Norge.

- Vi er stolte av å kunne bidra med vår tollhåndteringserfaring, slik at 2XU Nordics når sine mål, sier Lars Persson, salgsdirektør for Norden i Descartes Systems Group.

Descartes Systems Group Inc. er et kanadisk multinasjonalt teknologiselskap som spesialiserer seg på logistikkprogramvare, programvare for forsyningskjeden og skybaserte tjenester for logistikkvirksomhet.