Slik ser Ford for seg sitt Autolivery-konsept.

Ford med drone-varebil

Fremtidsvisjoner med dronelevering brer om seg. Sist ut er Ford.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I Fords fremtidsvisjon om den moderne storbyen kan varebilen få en ny og viktig rolle i samspill med droneteknologi.

Det er de siste par kilometerne i transportetappen Ford mener kan gjøres av droner. Det kan være opp til en leilighet i et høyhus eller andre steder som er utilgjengelige for varebilen.

- Enklere og bedre

- Vi ønsker å skape nye løsninger som sparer folk for tid, penger og frustrasjon. Vi vil gjøre byene enklere å komme seg rundt i, og bedre å leve i, sier toppsjef for utvikling og teknolog i Ford Motor Company, Ken Washington, i en pressemelding.

«Autolivery-konseptet» er utviklet av Fords egne ansatte. Målet er å løse transportutfordringene som ofte oppstår de siste par kilometerne av en leveranse – skalt «last mile»-problematikk. Konseptet ble presentert virtuelt på årets største messe for mobilindustrien, World Mobile Congress, i Barcelona i tirsdag.

Slik ser Ford for seg sitt Autolivery-konsept.

 

Den virtuelle opplevelsen viser hele prosessen fra du mangler en middagsingrediens via en rask og sømløs bestilling til levering med varebil og drone på terrassen. Se Fords videopresentasjon øverst.

Skal kutte køer

Ny statistikk viser at bilsjåfører i Europas storbyer brukte opptil 90 timer i kø i løpet av 2016. «Autolivery»-konseptet sørger for at forbrukere ved hjelp av «smarte hjem-løsninger» både kan redusere køproblematikken og gi oss et lettere liv ved hjelp av innovative grep.

Spesielt de siste 15 meterne i en leveringsprosess, fra fortauskanten til døren, blir sett på som det mest utfordrende å automatisere. Med en stadig økende netthandel vil presset for å finne en løsning på denne utfordringen øke, tror Fords utviklingssjef.

- Selv om det vi vi ser i dag ikke er gjennomførbart akkurat nå, er «Autolivery» en indikasjon på forskning som kan gjøre livet bedre i en moderne og mer bærekraftig fremtidsby, sier Washington.

- Gjør livet enklere

«Autolivery» ble utviklet av utviklere fra Ford i Shanghai.

- Det handler om å gjøre livet i byen enklere. Muligheten for å utnytte selvkjørende biler og elbilteknologi med droner for varelevering kan gjøre livet bedre for alle, sier en av utviklerne bak konseptet, Euishik Bang.

I løpet av 2021 er Fords mål å ha en hel flåte med selvkjørende biler som effektivt kan frakte folk rundt i byen. Deling av transport for å komme seg rundt har også Ford tro på at skal fortsette å vokse.

Powered by Labrador CMS