– Her er det intet annet å gjøre enn å levere julepakkene på døra, konstaterer netthandelsekspert Victoria Rummelhoff i PostNord Norge.
– Her er det intet annet å gjøre enn å levere julepakkene på døra, konstaterer netthandelsekspert Victoria Rummelhoff i PostNord Norge.

- La oss få pakkene på døra

Fornøyde norske nettkunder velger i år å få julepakkene levert på døra.

Publisert

PostNord som leverer rundt 40.000 pakker daglig melder om overveldende respons.

- Dette har vi aldri opplevd, og alt tyder på en vekst på rundt 400 prosent sammenlignet med 2019. Det er ingen tvil om at frykten for smitte har fått hjemlevering til å eksplodere, sier Victoria Rummelhoff, netthandelsekspert i PostNord Norge.

Veksten i netthandel er på 40-50 prosent de siste ukene, og trenden er stigende. Dette var ventet på bakgrunn av smittevernrådene, og den tiltakende smitten gjennom november. Det var også ventet at mange flere ville velge å få pakkene sendt helt hjem.

- Våre målinger viser både rekordvolumer og svært fornøyde kunder. På en skala fra 1 til 5 ligger vi på et snitt på 4,6 og 4,7 de siste dagene. Det er rekordhøyt, sammenlignet med alle tidligere målinger, sier Rummelhoff.

Vil velge selv

Ifølge netthandelseksperten setter forbrukerne særlig pris på muligheten til å velge tidspunkt for hjemlevering og hvordan overleveringen skal skje.

– 75 prosent av forbrukere velger kontaktfri levering på dørmatte eller i postkasse ved sin hjemlevering, mens 25 prosent velger overlevering fra sjåfør til et avtalt tidspunkt, forteller hun.

En spørreundersøkelse gjort av Norstat i oktober for PostNord viste at det var de yngste nettshopperne som ville ha pakkene helt hjem.

- Tallene fra de siste dagene viser at dette nå er populært blant langt flere enn de yngste. Dette ser ut til å bli et produkt for alle som handler på nett, sier Rummelhoff.

PostNord jobber nå med å sette opp pakkebokser i boligområder rundt om i landet, slik at kundene kan hente pakkene når det passer dem. PostNord har også skjerpet rutinene for å unngå smitte i disse travle tidene.