Renaults letteste lastebil

Renault Trucks lanserer nå sin letteste lastebil med den lett kryptiske betegnelsen D Cab 2 m. De som kjenner betegnelsene i Renaults nye lastebilprogram, vet imidlertid at det er snakk om en distribusjonsbil med 2 meter bredt førerhus.

Publisert Sist oppdatert
Det dreier seg altså om den letteste lastebilen til Renault Trucks. Den vises for første gang for publikum på den franske transportutstillingen Solutrans i Lyon i disse dager, og her i landet blir den introduseres i april/mai 2014 i forbindelse med Renault Trucks-karavanen i Norge.

Førerplassen minner om en større lastebil. Det venstre passasjersetet kan slås ned til et praktisk bord.D Cab 2 m” er utviklet i samarbeid med Nissan Motor Ltd og er tilgjengelig med totalvekter fra 3,5 til 7,5 tonn. Med sitt kompakte førerhus på er dette et kjøretøy som særlig er egnet for distribusjonsområder i byområder.

Renaults letteste lastebil leveres med en Euro 6 DTI 3-motorer med effekt på 130 og 180 hk. 130-hesteren er standard fra 3,5 til 6,5 tonn i kombinasjon med 6-trinns manuell girkasse, mens 180-hesteren leveres i 7,5-tonneren. Her kan man velge mellom 6-trinns manuell eller 6-trinns automatisert girkasse.